A SZÉP-kártyások kilenctizede időben vette át szerződését az OTP-től

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 01. 10. 10:30

Január 5-e fontos határidő volt az OTP SZÉP kártyabirtokosok számára. A tavaly májusban életbe lépett jogszabály értelmében ezt követően már csak azok a kártyabirtokosok kaphatnak SZÉP-kártya-juttatást, akik megkötötték szerződésüket a kibocsátóval – írja a profitLine.hu. Az OTP Pénztárszolgáltató az elmúlt hónapok során valamennyi kártyabirtokosa számára eljuttatta szerződését postai úton vagy e-mailen keresztül. A szolgáltató legfrissebb adatai szerint az 1,3 millió kártyabirtokos mintegy 90 százaléka sikeresen szerződött, ezért ők továbbra is zökkenőmentesen élvezhetik a SZÉP-kártya nyújtotta előnyöket.

Az OTP SZÉP kártyabirtokosok 90 százaléka időben átvette a szerződését
A munkáltatók ebben az évben is kedvező adózás mellett adhatnak munkavállalóik számára SZÉP-kártya-juttatást. Ahhoz azonban, hogy a juttatás összegét utalni tudják a dolgozóik SZÉP-kártya számláira, a kártyabirtokosoknak szerződniük kell a kibocsátóval, amelyről a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásáról és felhasználásáról szóló hatályos kormányrendelet rendelkezett így. Ezért az OTP Pénztárszolgáltató 2018 november végéig minden SZÉP-kártyabirtokosának elküldte a szerződését postán, illetve – akik korábban regisztrálták az e-mail címüket azoknak – elektronikus levélben. Sőt, tavaly decemberben már az OTP Bank fiókjaiban, személyesen is meg lehetett kötni a szerződést.

Azok a kártyabirtokosok, akik nem vették át a szerződésüket 2019. január 5-ig, már nem kaphatnak a munkáltatójuktól SZÉP-kártya-juttatást, és csak a megmaradt egyenlegüket használhatják fel. Nekik sem kell aggódniuk, hiszen ezt pótolhatják és bármelyik OTP Bankfiókban szerződést köthetnek.

„Az OTP SZÉP kártyának évek óta meghatározó szerepe van több százezer család életében, és mára szinte egybeforrt a neve a pihenéssel, kikapcsolódással. Népszerűsége töretlen, az emberek továbbra is ragaszkodnak az OTP SZÉP kártya nyújtotta előnyökhöz. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a kártyabirtokosainknak csaknem a 90 százaléka, azaz több mint 1,1 millióan szerződést kötöttek velünk. Ezúton is szeretnénk megköszönni a hűségüket. A továbbiakban is arra fogunk törekedni, hogy az OTP SZÉP kártya kulcs legyen az élményekhez”– nyilatkozta Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP cafeteria üzletágvezetője.

Az új jogszabály értelmében, akik január 5-ig nem kötötték meg a SZÉP-kártya-szerződésüket, nem kaphatnak új feltöltést a kártyájukra munkáltatójuktól. Abban az esetben, ha a kártyabirtokosok továbbra is szeretnék az OTP SZÉP kártya előnyeit élvezni, de még nem szerződtek, az OTP Bank fiókjaiban még mindig van lehetőségük ezt megtenni. Fontos, hogy szerződéskötéshez mindenképp vigyék magukkal személyi igazolványukat, lakcímkártyájukat és adókártyájukat, ugyanis ezek nélkül nem lehetséges az ügyintézés. (profitline.hu)

Kapcsolódó cikkeink