A SZÉP-kártyások elégedettebbek munkáltatójukkal

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 01. 14. 09:46

A hazai munkavállalók több mint fele, 54,8 százaléka kap valamilyen cafeteria-juttatást. Ez két százalékpontos emelkedés 2012-höz képest. A legnépszerűbb elektronikus béren kívüli juttatás idén is a SZÉP-kártya lett – derült ki az OTP Bank megbízásából készült reprezentatív kutatásból.

Idén növekedett azon munkavállalók aránya, akik részesültek valamilyen béren kívüli juttatásban. Amíg 2012-ben az aktív dolgozók 52 százaléka kapott cafeteriát, addig idén ez az arány 54,8 százalék.

Gál Tamás, az OTP Bank cafeteria-szolgáltatás-vezetője a növekedést többek között a rendszer stabilitásának tulajdonítja:

„Évek óta először a tavalyi évben nem változott a béren kívüli juttatások rendszere, így az kiszámíthatóbbá, tervezhetőbbé vált mind a munkavállalók, mind a munkáltatók számára. A növekedés kedvezően hatott a belföldi turizmus bevételeire. A cafeteria-juttatásoknak köszönhetően egyre több ember választhatta az aktív pihenést, feltöltődést, utazhatott el családjával kipihenni a hétköznapok fáradalmait.”

Az 1000 fő megkérdezésével készült kutatás rámutatott, hogy az OTP SZÉP-kártyával rendelkező munkavállalók 63 százaléka elégedett munkáltatójával, míg azok között, akik semmilyen cafeteria-juttatást sem kapnak, ugyanez az arány mindössze 41 százalék.

A reprezentatív kutatás arra is rámutatott, hogy még azok a munkavállalók is kedvelik a SZÉP-kártyát, akik nem kapnak ilyen juttatást – az összes megkérdezett dolgozó 70 százaléka szimpatikusnak tartja ezt a juttatási formát. A SZÉP-kártya ismertsége pedig több mint 90 százalék az aktív munkavállalók körében.

Gál Tamás kiemelte, a kutatás eredményeit alátámasztják a SZÉP-kártya felhasználási adatai is:

„Az október 23-i hosszú hétvége ismét bebizonyította, hogy az OTP SZÉP-kártya a magyar családok pihenésének egyik fontos eszközévé vált. Ez alatt a négy nap alatt mintegy 740 millió forintot költöttek az OTP SZÉP-kártya-birtokosok a belföldi vendéglátó- és szálláshelyeken. Ezzel az idei költések összege már meghaladja a 45 milliárd forintot.”

Az OTP SZÉP-kártya 2011-es indulása óta 153 milliárd forintnyi feltöltés érkezett a 795 000 OTP SZÉP-kártyára, amiből mostanáig összesen 130 milliárd forintot használtak fel a kártyabirtokosok.

Kapcsolódó cikkeink