A széndioxid kibocsátás csökkentéséért száll ringbe a Rewe
A német kiskereskedelmi vállalat tesztprogramjában megvizsgálják a kiválasztott termékhez kapcsolódó jelenlegi széndioxid kibocsátást (carbon lábnyom) és azt hogy milyen intézkedésekkel lehetne azt mérsékelni.A kísérlet, melyben több
környezetvédelmi szervezet is részt vesz (WWF,
Öko-Institut, Potsdam-Institut zur Klimafolgenforschung és
a Thema1), első fázisa arra irányul, hogy a meglévő
mérőszámok alapján megállapítsák,
hogy a kiválasztott termékek az előállítástól
a fogyasztásig milyen környezeti terhelést
jelentenek. A tesztprogram második részében azt
vizsgálják, hogy a carbon lábnyom milyen
intézkedésekkel és mekkora mértékben
csökkenthető. Itt a hatékonyságot és a
ráfordításokat mérlegelik. A szakértők
az első eredményeket novemberben publikálják
majd.
A Rewe csoport tervei szerint a jövőben
beszerzési és értékesítési
politikájuk szerves részét képezi majd a
környezeti terhelés lehetőség szerint maximális
csökkentése.
Angliában tavaly óta több
terméken is olvasható az előállításához
és szállításához kapcsolódó
károsanyag kibocsátási információ.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az…
Tovább olvasom >Elindult az Eisberg egészségtudatos táplálkozásra ösztönző kampánya
Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az…
Tovább olvasom >BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >