A székesfehérvári szurkolók egymillió forintot nyertek női kézilabda csapatuknak

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 05. 18. 00:00

Az Arany Ászok kézilabda szurkolók körében meghirdetett játékában Alcoa Fehérvár KC szurkolói voltak a legaktívabbak, és nyertek csapatuknak 1.000.000 forint támogatást.

A csapat a nyereményt a Női Kézilabda NB I. Arany Ászok rájátszás utolsó, Dunaújváros ellen játszott mérkőzése előtt vette át.
Az Arany Ászok március végén együttműködést írt alá a Magyar Kézilabda Szövetséggel, de a klasszikus támogatás mellett újszerű, a női kézilabda rajongóit is megmozgató aktivitást indított el.
Április 8. és május 8. között meghirdetett szurkolói játékában a kijelölt boltokban és vendéglátóipari egységekben Arany Ászokot vásárlók szavazhattak kedvenc NB I-es női kézilabdacsapatukra. A játék értelmében annak az egyesületnek, amelyre a játék egy hónapja alatt a legtöbb szavazat érkezik, 1.000.000 forintot adományoz az Arany Ászok.
A szavazás félidejében még szoros volt a verseny, hiszen ekkor még négy csapat is esélyes volt a támogatásra. A játék időtartama alatt minden nap sok szavazat érkezett, de a hajrában minden korábbi szavazatszámot felülmúltak a szurkolók.
A négy befutó között volt az Alcoa Fehérvár KC női kézilabda csapat is, akik szurkolóik aktív részvételének köszönhetően végül meg is nyerték 1.000.000 forintos támogatást.
A játékban részt vevő szurkolók kézilabda kötődését is erősítették, hiszen a szavazók között naponta 100 darab szurkolói labdát sorsolnak ki a játék teljes időtartama alatt. Sok szurkoló többször is szavazott, a   legtöbb székesfehérvári szavazatot beküldő Tóth Miklós az Arany Ászok képviselőjével együtt több száz szurkoló előtt adta át a támogatást a csapatnak.
Az Arany Ászok – a sport és a csapatjáték elkötelezett partnereként – 2010. március 30-án együttműködési szerződést írt alá a Magyar Kézilabda Szövetséggel, amely szerint a Magyar Kézilabda Szövetség ezüst fokozatú szponzora, névadó szponzora a Női Kézilabda NB I. rájátszásnak, valamint támogatja a felnőtt magyar női kézilabda válogatottat.
Kapcsolódó cikkeink