A szárított banánhéj lehet a jövő új üzemanyaga?!
Egy speciális technológia segítségével a tudósok egy lépéssel közelebb jutottak a szénsemlegességhez.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2022/07/bananas-g295ff7507_1920.jpg)
A banán nemcsak ízletes gyümölcs, de akár a szénsemlegességhez is hozzásegítheti Európát
A manapság használt üzemanyagok környezetszennyezőek, de egyre nagyobb az igény azokra az energiaforrásokra, melyek környezetbarátok. Mivel az európai célkitűzés a teljes szénsemlegesség elérése 2050-re, a kutatókat egyre jobban sürgeti az idő, hogy eredményeket érjenek el ezen a téren.
Egy nagy teljesítményű lámpa és szárított banánhéj elég ehhez?
Ugyan az Európai Unió hidrogénpolitikája engedélyezi biomasszából a megújuló energiaforrásként használható hidrogén előállítását, de mivel ez a módszer eddig túl sok szén-dioxidot termelt, bizonyos fenntarthatósági kritériumokat állított, hiszen gyakran így több üvegházhatású gáz jutott a légkörbe, mint amennyit megtakarítottak. Éppen ezért a túlzott szén-dioxid termelés problémáját tűzte zászlajára egy svájci kutatócsoport. A tudósok rájöttek, hogy nagy teljesítményű xenon lámpák segítségével gyorsan és olcsón lehet üzemanyagot kinyerni olyan hulladékokból álló biomasszából, mint a szárított banánhéj, a kukoricacsutka, a kávébab, vagy éppen a kókuszdió héja. Ezt a módszert nevezik fototermikus technológiának, ami nemcsak környezetbarát, de minden korábbinál hatékonyabb módszer is.
Így működik az új technológia
Korábban két módszert használtak a biomassza kémiai átalakításához, az egyik a gázosítás volt, melynek során az anyagot 1000°C-os hőmérsékletre hevítik, amelynek során egy része gázzá alakul, a visszamaradt hulladék pedig szénmaradványként szilárdul meg. A xenon villanólámpa segítségével a másik módszert, a pirolízist gondolták újra a kutatók, mivel a lámpa igen erős fehér fényt bocsát ki. Egyetlen villanása elég ahhoz, hogy a biomassza elkezdjen átalakulni, míg korábban ehhez oxigénmentes tartályokat és speciális reaktorokat kellett használni, amelyekben nagy nyomás és 400-800°C fokos hőmérséklet alatt ment végbe a folyamat sokkal lassabban és költségesebben, mint az új technológia segítségével. A kutatók a jövőben a módszert egyéb, ipari hulladékok esetében is alkalmazni szeretnék.
Forrás: Euronews
Kapcsolódó cikkeink
Megnyitotta a Lidl „Olaszország legzöldebb üzletét”
A Lidl Italia nyitotta meg Olaszország legkörnyezetbarátabb üzletét. A Villafranca…
Tovább olvasom >Az LG az ICLR 2024 konferencián mutatta be a robotika és a metaversum kulcsfontosságú technológiáiról szóló elemzéseit
Május 7-11. között, a Bécsben megrendezett International Conference on Learning…
Tovább olvasom >Minden szempontból meggyőzően teljesített az idei EuroCIS
A kiskereskedelem jövője a technológiáról és az innovációról szól, amelynek…
Tovább olvasom >További innovációs termékek
Megvette a Valeo Foods az Appalaches Nature-t
Megvásárolta a Valeo Foods Group a kanadai juharszirup-gyártó Appalaches Nature-t.…
Tovább olvasom >Franciaországban és Brazíliában növekszik, Európában küszködik a Carrefour
Az Európában meglehetős kihívást jelentő körülmények ellenére elégedett a Carrefour…
Tovább olvasom >Közel felére esett vissza az élelmiszer-ipari innovációk száma 2007 óta
A Mintel piackutató cég szerint a 2024 januárja és májusa…
Tovább olvasom >