A Szállodaszövetség új elnököt választott
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) őszi, tisztújító közgyűlésén új elnököt, két alelnököt választott – közölte a szervezet a honlapján.
Közölték: 2023. január 1-jétől a szövetség új elnöke Flesch Tamás (Continental Group), alelnökök pedig Juszkó Anita (Four Points by Sheraton Hotel Kecskemét) és Kovács Balázs (Danubius Hotels) lesznek.
A jelenlegi elnök, Baldauf Csaba (Kolping Hotel) tiszteletbeli elnökként segíti a jövőben a szövetség munkáját.
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének a honlapján szereplő adatok szerint jelenleg közel 640 tagja van, közöttük 457 szálloda, mintegy 39 241 szállodai szobával – melyek a hazai hotel kapacitás kb. 60 százalékát jelentik – továbbá 10 szállodalánc, 22 önálló étterem, 17 közép- és felsőfokú oktatási intézmény és 133 társult tag.
Az MSZÉSZ – a hazai turizmus, vendéglátás szakmai szervezetei közül egyedüliként – korábbi megfigyelő státusza után 2004-től, Magyarország EU-ba történő felvétele óta rendes tagja a HOTREC-nek, az EU vendéglátó, szállodaipari szövetségei brüsszeli székhelyű ernyőszervezetének.
Kapcsolódó cikkeink
Vegyes képet mutat a balatoni turizmus – mégis van ok a bizakodásra
A Balatonnál zajló turisztikai szezon nem indult zökkenőmentesen: az időjárás…
Tovább olvasom >Az egyszerűsített egyszerűsítése
Kovács László, az MVI elnöke több szakmai szervezet (Turisztikai és…
Tovább olvasom >A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége kihirdette az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit!
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában írta ki…
Tovább olvasom >További cikkeink
Közeleg a Lidl Balaton-átúszás
A jövő héten, július 26-án rendezik a 43. Lidl Balaton-átúszást,…
Tovább olvasom >Tudatos táplálkozás – az okos döntések számítanak, nem a szigorú szabályok
Továbbra sem érzik a fogyasztók, hogy enyhülne rajtuk a magas…
Tovább olvasom >Falusi romantika Budapest szívében: megnyitott a Puli és Juhász pesti csárda a belvárosban
Harcsapaprikás, túrós csusza és aranygaluska – juhászbölcsességgel tálalva, puli-lelkesedéssel fűszerezve.…
Tovább olvasom >