A Szállodaszövetség új elnököt választott
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) őszi, tisztújító közgyűlésén új elnököt, két alelnököt választott – közölte a szervezet a honlapján.
Közölték: 2023. január 1-jétől a szövetség új elnöke Flesch Tamás (Continental Group), alelnökök pedig Juszkó Anita (Four Points by Sheraton Hotel Kecskemét) és Kovács Balázs (Danubius Hotels) lesznek.
A jelenlegi elnök, Baldauf Csaba (Kolping Hotel) tiszteletbeli elnökként segíti a jövőben a szövetség munkáját.
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének a honlapján szereplő adatok szerint jelenleg közel 640 tagja van, közöttük 457 szálloda, mintegy 39 241 szállodai szobával – melyek a hazai hotel kapacitás kb. 60 százalékát jelentik – továbbá 10 szállodalánc, 22 önálló étterem, 17 közép- és felsőfokú oktatási intézmény és 133 társult tag.
Az MSZÉSZ – a hazai turizmus, vendéglátás szakmai szervezetei közül egyedüliként – korábbi megfigyelő státusza után 2004-től, Magyarország EU-ba történő felvétele óta rendes tagja a HOTREC-nek, az EU vendéglátó, szállodaipari szövetségei brüsszeli székhelyű ernyőszervezetének.
Kapcsolódó cikkeink
Sikeres volt a nyári szezon a Balatonnál és Budapesten
Augusztus 20-ával hivatalosan is véget ért az idei nyári turisztikai…
Tovább olvasom >A 2024-es nyári szezon vegyes eredményeket hozott a magyar szállodapiac számára
Míg június a korábbi évek egyik legjobbjának bizonyult, a júliusi…
Tovább olvasom >Átadták Az utazó magazin legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjait
Átadták Az utazó magazin szavazása alapján 2023-as teljesítményüket értékelve a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >