A szállodaszövetség az olimpiai pályázat támogatására kéri a magyarországi szállodákat

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 08. 11. 10:48

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) azt javasolja a 2024-es olimpia tervezett helyszínei közelében működő szállodáknak, hogy a maximális szobakapacitás biztosításával támogassák Budapest pályázatát a 2024. évi Nyári Olimpiai és Paralimpiai Játékok megrendezésére.

olimpia

Közleményük szerint amennyiben Budapest megnyerné az olimpia rendezési jogát, az jelentősen segítené Magyarország turizmusának fejlődését. Erősítenék Magyarország és Budapest ismertségét, és javítanák imázsát a nemzetközi médiában az olimpia előkészítésével kapcsolatos hírek, Magyarország vélhetően az eddiginél több konferenciának, kongresszusnak és más rendezvénynek adhatna otthont.
A szövetség honlapján csütörtökön közzétett felhívásban kiemelik: a 8 év múlva sorra kerülő Nyári Olimpiai és Paralimpiai Játékok mintegy 4-5 hetes időszakában rendkívüli turisztikai kereslet mutatkozna Budapest és a vidéki helyszínek iránt, amiből minden szolgáltató profitálna, a szállodákban telt ház lenne, magas árakkal párosulva, mindez új munkahelyeket is teremtene.
Budapest pályázatát a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. készíti el, és nyújtja be a Nemzetközi Olimpia Bizottságnak 2016 őszén. A sikeres pályázat elengedhetetlen feltétele a NOB által megkívánt szállodai kapacitás biztosítása. A Budapest 2024 Nonprofit Zrt. az MSZÉSZ szakértőinek bevonásával készítette el a magyarországi szállodákkal a szükséges szobakapacitás lekötésére vonatkozó szerződéseket.
Az MSZÉSZ-nek az a véleménye, hogy ez a szerződés úgy a megrendelő, mint a hotelek tulajdonosai, üzemeltetői számára kedvező kondíciókat tartalmaz minden szempontból, beleértve az árakat, a fizetési-, és lemondási feltételeket is.
Az MSZÉSZ közbenjárásával a szerződéseket már több mint 120 budapesti és vidéki szálloda aláírta, a többi szállodától azt kérik, hogy Budapest pályázatának sikere érdekében a szobakapacitás lekötésére vonatkozó szerződéseket minél előbb írják alá – olvasható a felhívásban. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink