A Szakmák Éjszakája legizgalmasabb programját kínálja a Danubius

Szerző: Trademagazin Dátum: 2018. 04. 11. 10:12

Idén is országszerte megrendezik a fiatalok pályaválasztási döntését elősegítő Szakmák Éjszakája programot, ahol a látogatók a legkülönbözőbb hivatásokkal ismerkedhetnek meg testközelből interaktív programok, előadások, bemutatók, üzemlátogatások segítségével. A Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum és a Danubius Hotels Group április 13-án 18:00 órától a Danubius Hotel Flamencoban az egyik legizgalmasabb helyszínnel készülnek, ahol kiváló szakemberek 14 állomáson mutatják be a turizmus-vendéglátás és a szállodák színes világát.

A rendezvény Szakmai Titkaink Éjszakája, avagy karrier a szakképzésben címmel kerül megrendezésre, melynek során az érdeklődők a szakmák kiválóságainak közreműködésével, egy különleges háznézés alkalmával pillanthatnak bele a legpatinásabb hazai szállodalánc működésének titkaiba.

A vezető séf, Altbäcker György, kalauzolásával többek között bemutatkozik a Danubius Hotel Flamenco konyhája a hírességek kedvenceivel, a szintén a helyszínre települt neves Gundel Étterem training managere, Bori Márk, speciális terítési módokat ismertet. A nagykörúti Radisson Blu Béke Hotelből és a Zsolnay Kávéházból érkező vezető cukrászmester, Bechmann György süteménybemutatóval készül, a 100 esztendős Danubius Hotel Gellért pedig „Ékszerrablás a Gellértben” szabadulószobán keresztül elevenedik meg. A Danubius Hotel Helia megújult bisztrójából is ízelítőt kaphatunk a szállodavállalat barista versenyének győztesétől. A margitszigeti szállodák a fitness és wellness jegyében játékos vetélkedővel képviseltetik magukat, a Hilton Budapest pedig guest relations témáról, különleges vendégkérések kezeléséről mesél.

A programon részt vesz a Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum
– Bókay János Szakgimnáziuma
– Dobos C. József Szakképző Iskolája
– Giorgio Perlasca Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
– Gundel Károly Szakképző Iskolája
– Raoul Wallenberg Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
– Semmelweis Ignác Szakképző Iskolája
– Szamos Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája.
„A karrier az iskolában kezdődik …”, ezért a vendégek izgalmas feladatokon, interaktív bemutatkozásokon keresztül nyerhetnek betekintést a szakképzési centrum tagintézményeiben folyó vendéglátóipari és humán (egészségügyi, szociális, pedagógiai) szakgimnáziumi és szakközépiskolai képzésekbe. Az iskolák kulisszatitkait a „Mindent az egészségért!”, „Mentsük ami menthető!”, „Gyógyszer nélkül egészségesen!”, „Éld át másképp!”, „A magyar konyha illata”, „Gyere és meríts a gasztronómiai élvezetekből!”, „Ez a Te pályád!” elnevezésű programok meglátogatásakor ismerhetik meg az érdeklődők.
2018. április 13. (péntek) – 18:00 – 22:00
Danubius Hotel Flamenco – Budapest, Tas vezér u. 3-7, 1113 (A Feneketlen-tó mellett)

A Danubius Hotels Group fennállása óta mindig is nagy hangsúlyt fektetett a szakmai utánpótlás támogatására. A szállodavállalat Munkatársi Értékprogramjának egyik fontos pillére a szakképző iskolákkal való együttműködés, és segítségükkel a szakma népszerűsítése, valamint gyakornokok, leendő munkavállalók toborzása.

A rendezvény tervezését és lebonyolítását az AON humán tanácsadó cég segíti.
Regisztráció és bővebb információ a weboldalon: http://szakmaititkainkejszakaja.hu/

Kapcsolódó cikkeink