A szakmai szervezetek nem helyeslik az új vendéglátóipari kategorizálást
A szaktárca a funkció szerint besorolást javasolja, 22 új kategóriát hoznának létre.A melegkonyhás üzleteknél nyolc (a restauranttól a csárdán
át a kifőzdéig), a nem melegkonyhásoknál öt (a büfétől a szendvicsbáron át a
pecsenyesütőig), az italboltoknál négy, a cukrászatiaknál pedig öt kategória
váltaná fel.
A gazdasági tárca úgy véli, a tervezet jobban megfelel a
nemzetközi gyakorlatnak és életszerűbb a mostani szabályozásnál. Egy vendéglátóhely
több besorolást is alkalmazhat, és azt a jövőben nem kellene bejelenteni az
illetékes hatóságnak. A jövőben még a működés megkezdése előtt a tulajdonos
kötelezettsége lenne üzletének a megfelelő kategóriába sorolása, minősítése.
Ezzel csökkennének az adminisztrációs terhek és az azzal járó költségek,
továbbá a nyitáshoz szükséges idő is lerövidül, így a vállalkozások korábban
kezdhetik meg a működésüket – állítja a szaktárca.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Halkonzerves doboz, mint a tengerparti művészet tökéletes médiuma – A nap képe
Eredeti, autentikus és feltehetően túl sokba sem kerülhet.
Tovább olvasom >9 kg ramen 2 perc alatt – A nap videója
Evőversenyt nézünk, bizonyos fenntartásokkal…
Tovább olvasom >Csütörtöktől fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája
Elsősorban a hazai turistákra, valamint a környező országokból érkező vendégekre…
Tovább olvasom >