A svájci Nestlé bezárja egyetlen romániai üzemét
A svájci Nestlé élelmiszeripari csoport bezárja egyetlen romániai üzemét Temesváron, így 388 ember marad állás nélkül – jelentette be pénteken a vállalat.
Az elbocsátások feltételeiről már folynak a tárgyalások a dolgozókkal, az üzem várhatóan május végén szünteti be tevékenységét.
A román sajtó tudni véli, hogy a svájci csoport a romániai termelést Magyarországra helyezi át. A temesvári üzemben évente több mint 10 ezer tonna édességet és kávét gyártottak.
Leszek Wacirz, a Nestlé Románia vezérigazgatója a Profit.ro gazdasági portálnak elmondta, hogy nehéz volt meghozni a döntést, amit befolyásolt, hogy a román piacon nagyon erős a konkurencia, ugyanakkor a piac jelentős átalakuláson megy át, változnak a fogyasztói szokások.
A Nestlé 1995-ben lépett be a román piacra, 2000-ben vásárolta meg a temesvári üzemet, ahol a Joe nápolyi szeletet gyártotta. Összesen 900 alkalmazottjuk van.
A portál emlékeztetett, hogy a Nestlé tavaly Németországban 500 dolgozóját bocsátotta el. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Új visszaváltási rendszert vezetett be az Auchan Románia Bukarestben
Az Auchan Románia új, tömeges visszagyűjtésre alkalmas visszaváltó rendszert indított…
Tovább olvasom >Megvásárolja a Schwarz Csoport a hipermarketeket üzemeltető romániai La Cocoșt
Egy olyan piacon, amelyet a hipermarketek zsugorodása és a diszkontok…
Tovább olvasom >Túlteljesítette a Nescafé a regeneratív gazdálkodásból származó kávébeszerzéssel kapcsolatos célját
A Nestlé nemrégiben bejelentette, hogy a Nescafé márka 2023-ban a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Tízmilliók egy nyitófüllel – elindult a XIXO történetének legnagyobb nyereményjátéka
Idén nyáron minden eddiginél nagyobb dobásra készül a XIXO: elindult…
Tovább olvasom >Auchan Placc újratöltve – friss kínálat és megfizethető árak az EFOTT-on!
Már harmadik éve nyitja meg kapuit az Auchan Placc az…
Tovább olvasom >Megnyílt Magyarország első PRÍMA élelmiszer OUTLET üzlete
Új fejezetet nyitott a hazai élelmiszer-kereskedelemben a Vörösvár Kft.: 2025.…
Tovább olvasom >