A SPAR is ünnepelt a Budapest100 hétvége alkalmából

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 04. 21. 11:22

2015-ben immár ötödik alkalommal hívták közös ünneplésre a méltán népszerű Budapest100 program szervezői a főváros százéves épületeinek lakóit és az érdeklődő nagyközönséget, hiszen, ahogy azt a fesztivál mottója is hirdeti: „Minden ház érdekes!” A Budapest100 program keretében ezúttal 60 ház nyitotta meg a kapuit, s idén a SPAR is örömmel ünnepelt együtt az egyik áruházának otthont adó százéves épület, a Károly körúton található híres Röser udvar lakóival és vendégeivel!

spar-logoÁprilis 18-án, szombaton reggel 10-től egész napon át számos izgalmas programmal, koncertekkel, vintage bazárral, borkóstolóval, építészeti- és helytörténeti előadásokkal, valamint kiállításokkal várta a százéves Röser udvar a történetére és építészeti értékeire kíváncsi közönséget. A programot a hagyományokhoz hűen a lakók és az épületben található üzletek közös együttműködésben alakították ki és valósították meg. Így például a Rododendron Art&Design Studióban a gyerekek 100 éves budapesti képeslapokat színezhettek újra, a Kontakt kávézó kávétörténeti bemutatót és kóstolót tartott a vendégei számára, míg a SPAR egy nagy közösségi brunch-hoz szolgáltatott finom enni- én innivalókat, így a délelőtt érkezőket az udvarba belépve csábító terülj-terülj asztalkám várta!

A Budapest100 egy rendhagyó civil rendezvény, amely 2011-ben hagyományteremtő szándékkal indult az OSA Archivum és a KÉK – Kortárs Építészeti Központ kezdeményezésére. Nem véletlen, hogy a számtalan önkéntes közreműködésével létrejövő, az egész várost megmozgató és valódi lakóközösséget teremtő rendezvényt a brit The Guardian is beválogatta egyik cikkében a kontinens legizgalmasabb kulturális eseményei közé.

Kapcsolódó cikkeink