A sörfogyasztás jót tesz csontritkulás ellen
A Kaliforniai Egyetem élelmiszertudományi tanszéke jó hírrel szolgált a sörkedvelők számára. A szilícium kulcsfontosságú a csont sűrűségének növelésében, így jelentős szerepet játszik a csontritkulás megelőzésében – és a sörben is megtalálható.
A Kaliforniai Egyetem kutatói 100 különböző sört vizsgáltak meg ebből a szempontból.
Mint kiderült, a sörök szilícium tartalma literenként 6,4 milligrammtól 56,5 milligrammig terjedt. Egy átlagember napi szilícium igénye 20-50 milligramm. A vizsgálat szerint az erjesztés jellege nemigen befolyásolta a sörök szilícium tartalmát, mivel a nyomelem elsősorban a magok héjában található, ezt pedig a sör készítésének folyamata csak kevésbé befolyásolja.
A Reuters által idézett eredmények szerint a világosabb sörök tartalmazzák a legtöbb szilíciumot, az alkoholmentes, a lager típusú és a búzasörök szilíciumtartalma alacsonyabb – írja a Reuters nyomán a Világgazdaság Online.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Éves alapon 1,8 százalékkal csökkent év elején a kiskereskedelmi forgalom
Az előző hónaphoz viszonyítva januárban 0,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelem…
Tovább olvasom >Londoni elemzők: a vártnál erősebb idei magyar növekedést valószínűsít a tavaly év végi javított GDP-teljesítmény
Londoni makrogazdasági elemzők szerint a magyar hazai össztermék (GDP) felfelé…
Tovább olvasom >KAVOSZ: meghosszabbították a Széchenyi Kártya Program kríziskonstrukcióit
A Széchenyi Kártya Program kríziskonstrukciói 2021. december 31-ig már biztosan…
Tovább olvasom >