A sörfogyasztás jót tesz csontritkulás ellen
A Kaliforniai Egyetem élelmiszertudományi tanszéke jó hírrel szolgált a sörkedvelők számára. A szilícium kulcsfontosságú a csont sűrűségének növelésében, így jelentős szerepet játszik a csontritkulás megelőzésében – és a sörben is megtalálható.
A Kaliforniai Egyetem kutatói 100 különböző sört vizsgáltak meg ebből a szempontból.
Mint kiderült, a sörök szilícium tartalma literenként 6,4 milligrammtól 56,5 milligrammig terjedt. Egy átlagember napi szilícium igénye 20-50 milligramm. A vizsgálat szerint az erjesztés jellege nemigen befolyásolta a sörök szilícium tartalmát, mivel a nyomelem elsősorban a magok héjában található, ezt pedig a sör készítésének folyamata csak kevésbé befolyásolja.
A Reuters által idézett eredmények szerint a világosabb sörök tartalmazzák a legtöbb szilíciumot, az alkoholmentes, a lager típusú és a búzasörök szilíciumtartalma alacsonyabb – írja a Reuters nyomán a Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
GKI: Romló bizalmi indexek és gazdasági kilátások Magyarországon
Novemberben mind az üzleti szféra, mind a fogyasztók pesszimistábbá váltak…
Tovább olvasom >Negyvenhét éves csúcsot döntött az arabica kávé ára
Az arabica kávé határidős jegyzése 47 éve nem látott szintre,…
Tovább olvasom >Százharminc új járművel készül a megnövekedett ünnepi forgalomra a Magyar Posta
A Magyar Posta több mint 7 millió csomag kézbesítésére számít…
Tovább olvasom >