A sörfogyasztás jót tesz csontritkulás ellen
A Kaliforniai Egyetem élelmiszertudományi tanszéke jó hírrel szolgált a sörkedvelők számára. A szilícium kulcsfontosságú a csont sűrűségének növelésében, így jelentős szerepet játszik a csontritkulás megelőzésében – és a sörben is megtalálható.
A Kaliforniai Egyetem kutatói 100 különböző sört vizsgáltak meg ebből a szempontból.
Mint kiderült, a sörök szilícium tartalma literenként 6,4 milligrammtól 56,5 milligrammig terjedt. Egy átlagember napi szilícium igénye 20-50 milligramm. A vizsgálat szerint az erjesztés jellege nemigen befolyásolta a sörök szilícium tartalmát, mivel a nyomelem elsősorban a magok héjában található, ezt pedig a sör készítésének folyamata csak kevésbé befolyásolja.
A Reuters által idézett eredmények szerint a világosabb sörök tartalmazzák a legtöbb szilíciumot, az alkoholmentes, a lager típusú és a búzasörök szilíciumtartalma alacsonyabb – írja a Reuters nyomán a Világgazdaság Online.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: áprilisban a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 5,0, az előző havit 2,0 százalékkal haladta meg
2025. áprilisban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint…
Tovább olvasom >Csökkent a FAO élelmiszerár-indexe májusban
Csökkent az élelmiszertermékek világpiaci árának referenciaértéke májusban az előző hónaphoz…
Tovább olvasom >Az euróövezetben nőtt a kiskereskedelmi forgalom áprilisban
Havi és éves összehasonlításban egyaránt nőtt a kiskereskedelmi forgalom az…
Tovább olvasom >