A sörfogyasztás jót tesz csontritkulás ellen
A Kaliforniai Egyetem élelmiszertudományi tanszéke jó hírrel szolgált a sörkedvelők számára. A szilícium kulcsfontosságú a csont sűrűségének növelésében, így jelentős szerepet játszik a csontritkulás megelőzésében – és a sörben is megtalálható.
A Kaliforniai Egyetem kutatói 100 különböző sört vizsgáltak meg ebből a szempontból.
Mint kiderült, a sörök szilícium tartalma literenként 6,4 milligrammtól 56,5 milligrammig terjedt. Egy átlagember napi szilícium igénye 20-50 milligramm. A vizsgálat szerint az erjesztés jellege nemigen befolyásolta a sörök szilícium tartalmát, mivel a nyomelem elsősorban a magok héjában található, ezt pedig a sör készítésének folyamata csak kevésbé befolyásolja.
A Reuters által idézett eredmények szerint a világosabb sörök tartalmazzák a legtöbb szilíciumot, az alkoholmentes, a lager típusú és a búzasörök szilíciumtartalma alacsonyabb – írja a Reuters nyomán a Világgazdaság Online.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Megszólalt az OKSZ az árrésstop meghosszabbításával kapcsolatban
Orbán Viktor bejelentette az árrésstop meghosszabbítását. Az Országos Kereskedelmi Szövetség…
Tovább olvasom >KSH: az egy évvel korábbihoz képest 8,0 százalékkal visszaesett a beruházások teljesítménye
A beruházások volumene 2025 II. negyedévében a nyers adatok szerint…
Tovább olvasom >Megújult a K&H gyermekbarát irodája
A nyári szünet a gyerekeknek maga a paradicsom, míg a…
Tovább olvasom >