A sör és a digitális kioszk
Közép-Európa, tradíciók ápolása, fejlődés: könnyű kitalálni, Csehországban vagyunk (pedig a sört még nem is mondtuk!). Képünk a prágai Dva Kohouti söröző taproomjának (olyan, mint a söntés, csak asztalokkal, ülőhelyekkel) bejáratánál készült.

A pultban ketten-hárman is csapolnak
A cikk a Trade magazin 2023/12-01. lapszámában olvasható.
A nálunk többnyire még csak a gyorsétteremláncokban látható digitális kioszknál kiválasztod a sört, fizetsz (csak kártyával) és a kapott blokkal mész be. Mire a pulthoz érsz, ahol ketten-hárman is csapolnak, talán már ott is áll a teli korsó. Persze ihatnak a bankkártya nélkül érkezők is: ők bent, klasszikus kasszában vehetik meg a blokkjukat – egy kis szórakoztató, régi kocsmákra emlékeztető retró!
Csehországban olyat is gyakran láthatsz, hogy a felszolgáló a kézi rendelésfelvevőjével rögzíti a rendelésedet, még tovább se ment, de látod, hogy a pultban már rakják össze a rendelést. Az első szabad „runner” már viszi is, mire a pincéred még a harmadik asztalnál jegyzi a vendégek kívánságait, Te már iszod a sörödet.
//
Kapcsolódó cikkeink
Rekordmennyiségű sört exportált tavaly Csehország
Rekordmennyiségű, 6,13 millió hektoliter sört exportáltak tavaly a csehországi sörgyárak…
Tovább olvasom >Hazai utazásokra fejenként átlagosan 105 000 Ft-ot szánunk
A gazdaságilag aktív korú magyarok 60 százaléka tudott az elmúlt…
Tovább olvasom >Felvették a cseh szellemi örökség listájára a csehországi sörkultúrát
Felvették a cseh szellemi kulturális örökség listájára a csehországi sörkultúrát…
Tovább olvasom >További cikkeink
A mostani fejlesztések évtizedekre meghatározhatják a borászat jövőjét
A magyar borászat jövőjét évtizedekre meghatározhatják a mostani fejlesztések, a…
Tovább olvasom >Siófok volt a legnépszerűbb belföldi, vidéki úti cél tavaly
Siófok ismét az ország legnépszerűbb vidéki úti célja lett a…
Tovább olvasom >Több vendégéjszakát, de kevesebb fürdővendéget regisztráltak tavaly Zalakaroson
Az előző évhez képest csaknem 7 százalékkal nőtt tavaly Zalakaroson…
Tovább olvasom >