A sör és a digitális kioszk
Közép-Európa, tradíciók ápolása, fejlődés: könnyű kitalálni, Csehországban vagyunk (pedig a sört még nem is mondtuk!). Képünk a prágai Dva Kohouti söröző taproomjának (olyan, mint a söntés, csak asztalokkal, ülőhelyekkel) bejáratánál készült.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2023/12/Praga2_opt-819x1024.jpeg)
A pultban ketten-hárman is csapolnak
A cikk a Trade magazin 2023/12-01. lapszámában olvasható.
A nálunk többnyire még csak a gyorsétteremláncokban látható digitális kioszknál kiválasztod a sört, fizetsz (csak kártyával) és a kapott blokkal mész be. Mire a pulthoz érsz, ahol ketten-hárman is csapolnak, talán már ott is áll a teli korsó. Persze ihatnak a bankkártya nélkül érkezők is: ők bent, klasszikus kasszában vehetik meg a blokkjukat – egy kis szórakoztató, régi kocsmákra emlékeztető retró!
Csehországban olyat is gyakran láthatsz, hogy a felszolgáló a kézi rendelésfelvevőjével rögzíti a rendelésedet, még tovább se ment, de látod, hogy a pultban már rakják össze a rendelést. Az első szabad „runner” már viszi is, mire a pincéred még a harmadik asztalnál jegyzi a vendégek kívánságait, Te már iszod a sörödet.
//
Kapcsolódó cikkeink
Az üzemanyag- és az élelmiszerárak alakulása mérsékelte az inflációt Csehországban
Két százalékra csökkent júniusban az éves infláció Csehországban a májusi…
Tovább olvasom >Májusban lassult a cseh kiskereskedelmi forgalom növekedése
Májusban immár hatodik hónapja nőtt a kiskereskedelmi forgalom Csehországban, a…
Tovább olvasom >Csehországban közösen fejleszt elektromosautó-töltő infrastruktúrát a Billa, a Penny és a Shell
Stratégiai partnerséget kötött a Billa, a Penny és a Shell…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >