A Samsung kizárólag megújuló energiát használna 2020-tól

Szerző: Trademagazin Dátum: 2018. 07. 12. 10:02

A Samsung Electronics hivatalosan is bejelentette, hogy 2020-ra 100 százalékban megújuló energiaforrásokra áll át az Egyesült Államokban, Európában és Kínában. A vállalat honlapján tette közé a bejelentést – írja az origo.hu.

Az ázsiai elektronikai gyártó cégek közül a Samsung az első, akit ilyen lépésre sikerült rábírni, hívja föl a figyelmet a Greenpeace a bejelentés kapcsán az Origohoz eljuttatott közleményében. A bejelentés így a Jászfényszarun található magyarországi gyárat is érinti. Az elektromosjármű-akkumulátorokat készítő gödi gyár egy másik Samsung-alvállalathoz, a Samsung SDI-hez tartozik.

A Samsung a honlapján is közzétett nyilatkozatában a következőket vállalja:

100 százalékban megújuló energiára áll át az Egyesült Államokban, Európában és Kínában – itt található 17 a vállalat 38 globális gyára, irodája és más létesítménye közül.
Csatlakozik a Carbon Disclosure Project (CDP) beszállítólánc-programjához [3], amely segít beazonosítani és kezelni az éghajlatváltozással kapcsolatos kockázatokat – és ennek révén intézkedéseket tesz a beszállítói láncát illetően is.
Nap- és geotermikus energiával látja el a fő félvezetőgyárait a dél-koreai Kjonggi (angol átírással: Gyeonggi) tartományban.
Hamarosan megjelenik a Samsung Electronics fenntarthatósági jelentése is, amely további részleteket mutat be a vállalással és a tervezett lépésekkel kapcsolatban.

A vállalat 38 termelési helyszínnel és több mint 2000 beszállítóval rendelkezik világszerte. (origo.hu)

Kapcsolódó cikkeink