A Rondo Kft. 1995 óta a hazai csomagolóanyag-ipar egyik meghatározó szereplője

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 08. 29. 08:00

Hullámkartont szinte valamennyi iparág használ, akár gyűjtő, akár egyedi, akár ún. shelf ready csomagolásként.A Rondo ügyfelei a Magyarországon termelő food és non-food cégek, emellett a Rondo az IKEA európai beszállítója közel 15 éve.
A gazdasági válság következtében a fogyasztás csökkenésével a Rondo termelése is zsugorodott a korábbi évekhez képest. A csökkenő kereslet miatt partnereink árérzékenyek, a marketingkiadások lefaragása miatt kevés az innováció, márkaépítés.

Partnereink keresik az olcsó megoldásokat, miközben a papír világpiaci ára korábban nem látott mértékben emelkedik. A hulladékpapír ára az elmúlt másfél évben tízszeresére növekedett. A folyamatosan emelkedő alapanyag- és energiaár miatt termelési költségünk megnőtt. A drágulás egy részét eladási árainkban érvényesíteni kell. A 2010-es év legnagyobb kihívása és legnehezebb feladata a hullámkartongyártók számára a gyengélkedő piacon a piaci részesedésük megtartása mellett az eladási árak szükséges mértékű emelése.

Vállalatcsoportunk 2010-ben mintegy 18 millió euró értékben ruház be. A legnagyobb projekt a budapesti gyár bővítése. Az építkezés márciusban kezdődött el és várhatóan év végén fejeződik be. A gyár területe 6 000 m2-rel bővül, a technológiai fejlesztés a kapacitások jobb kihasználását, a teljesítmények növekedését szolgálja.
A Rondo a recesszió alatt előremenekül, a beruházás tovább növeli erősségeinket a minőség, a kiszolgálás, a logisztikai szolgáltatás, a napi operatív feladatok megoldása terén.

Kapcsolódó cikkeink