A Profession.hu állásközvetítő egyhetes akcióval támogatja a turisztikai szektor talpra állását

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2021. 04. 26. 11:20

Egyhetes akcióval támogatja a Profession.hu a legnehezebb helyzetben lévő szektor újraindulását: a vendéglátó és turisztikai cégek egy forintért adhatnak fel álláshirdetést az állásportál felületén – közölte a cég hétfőn az MTI-vel.

Kiemelték, a koronavírus leginkább a vendéglátást és az idegenforgalmat érintette: éves szinten 61 százalékkal esett vissza az új álláshirdetések száma ezen a területen.
A válság hirtelen jött, ezért a legtöbb állását elvesztőnek nem volt ideje új szakmát tanulni, körükben a képzettséget nem vagy csak kevésbé igénylő pozíciók váltak népszerűvé. Emiatt a leginkább sújtott vendéglátás szektorból nagy arányban a bolti eladói területre vándoroltak át az álláskeresők, de sokan jelentkeztek futárnak, gépjárművezetőnek és adminisztrációs területekre is.

Ezeknek a folyamatoknak a visszafordítása és a szektor újraindulásának elősegítése érdekében indította el a Profession.hu a kezdeményezését, amely lehetőséget biztosít, hogy a kínálat és a kereslet könnyebben egymásra találjon. A jelképes összegű álláshirdetéssel öt alkalommal élhetnek a cégek, a vendéglátás, hotel, idegenforgalom kategóriákon belül minden állásra, a fizikai segéd, betanított munka kategóriában a konyhai munkára, a szakmunkán belül pedig a felszolgáló, pincér, pultos, hostess, animátor és szakács pozíciókra érvényes a kedvezmény.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Profession.hu nettó árbevétele 2019-ben 9,11 milliárd forint volt, 2018-ban pedig 8,34 milliárd forint volt. A társaság 2019-ben 4,16 milliárd forint nyereséggel zárt, 2018-ban 3,78 milliárd forint volt az adózott eredménye. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink