A prémium kávék piacán hűségesek a vásárlók – Így látja a kávépiacot a Costa Coffee
A kávé roppant népszerű fogyasztási cikk a hazai piacon: Magyarországon az éves kávéfogyasztás 2022-ben több mint 19 ezer tonnára tehető, ami értékben 67 milliárd forintot jelent. A Coca-Cola HBC Magyarország tapasztalatai azt mutatják, hogy a kávé kategória a tavalyi évben jól teljesített, azonban idén, elsősorban a kávépiacon tapasztalható áremelkedések következtében a kategória növekedése lelassult, átmenetileg megakadni látszik a kávépiac prémiumizációja. Ugyanakkor a prémium kávé szegmens fogyasztóközönsége számára az olyan tényezők, mint a minőség, az eredet, a kávézáshoz kapcsolódó élmények és a fenntarthatóság továbbra is komoly megtartó erővel bírnak.
Kitartunk a minőség mellett
A minőségi kávé iránti kereslet továbbra is jelentős, ezt a Costa Coffee-t forgalmazó Coca-Cola HBC Magyarország eredményei is igazolják. 2022 július végével a Costa Coffee 2,3% részesedéssel rendelkezett a prémium kávék piaci szegmensében, ami 5,5%-os piacrészt jelent Nespresso kompatibilis kapszuláink esetében, a szemes kávé kategóriában 3,4%, az őrölt kategóriában pedig 0,9%-os a márka részesedése.
Funkcionalitástól az élvezet felé
A Coca-Cola HBC Magyarország rendszeresen készít felméréseket a GKID-vel közösen a hazai kávékedvelők fogyasztási szokásairól. Az eredmények alapján az élménykávézás egyre nagyobb figyelmet kap a funkcionális kávézással szemben. A válaszadók 60%-a mindig szán időt a kávézásra, hiszen ez a tevékenység jelent egy kizökkenést, örömöt a napi feladatokból, vagy épp egyfajta énidőt, amit valóban magukra fordíthatnak.
Csakis fenntarthatóan
A Coca-Cola HBC Magyarország életében a fenntartható működés ugyanúgy része a sikeres üzletvitelnek, mint a kiváló minőségű termékek és szolgáltatások nyújtása. A vállalat a kávé kategóriában is nagy hangsúlyt fektet a természeti környezet védelmére és a kávétermelő közösségek életminőségének javítására, ezért a Costa Coffee kizárólag olyan kávébabot vásárol, amely az Esőerdő Szövetség által tanúsított forrásból származik.
Minden korty öröm
A Coca-Cola HBC Magyarország nagy hangsúlyt fektet a márkaépítésre a kávé kategóriában. A Costa Coffee kozmopolita, modern, fiatalos világának küldetése, hogy inspirálja a világot a kiváló kávé szeretetére. Ugyanakkor a márka szakít bizonyos hagyományokkal is: a gőzölgő kávé látványa helyett inkább frappáns, fiatalos arculattal jelenik meg, valamint az élet annyi terén uralkodó maximalizmus helyett a hibázás lehetőségére, a tökéletlenség elfogadására tanít.
A Costa Coffee őszi fogyasztói promóciójában az emlékezetes, talán nem tökéletes pillanatokra hívja fel a figyelmet. A cél, hogy a negatív élethelyzetekben is meglássuk a jót, a pozitívat. Ehhez az üzenethez vásárlói nyereményjáték is indult, hogy minél többen szerezhessenek emlékezetes Costa Coffee pillanatokat. A márka karácsonyi kampányának is hasonló a fókusza, hiszen egy igen nehéz év áll mögöttünk és talán még nehezebb előttünk: karácsonykor lazítsunk, kapcsoljunk ki, élvezzük az együttlétet – és ne idegeskedjünk, ha kicsit odaég a mézeskalács, ha nem igazán szép az új, most kapott pulóver, hiszen így lesznek igazán emlékezetesek az ünnepi pillanatok is.
Újdonságok a Costa Coffee kínálatában
Idén két új termékkel bővül a Costa Coffee választéka: a nyáron bevezetett Caffe Crema sötét pörkölésű kávé, Latin-Amerikából származó Arabica és Ázsiában begyűjtött Robusta keveréke. A pörkölési módszernek köszönhetően ízében a gazdag, sötét csokoládé kellemes jegyei jelentkeznek a krémes karamell, a pörkölt mandula és a pikáns narancs jegyeivel.
Novemberben, az ünnepi időszak közeledtével a márka egy új espressót is bevezet. A Costa Coffee Honduran Roast kapszuláiban a narancs és csokoládé ízprofil virágos aromákkal egészül ki. A Medium dark pörkölésű kávé gondosan válogatott 100% Arabica kávészemek felhasználásával készül. Az új termék része a Costa Coffee single origin kínálatának, így a már eddig is elérhető Colombian Roast mellett mostantól a Honduran Roast terméket is megkóstolhatják a single origin kávék rajongói – ennek lényege, hogy a felhasznált kávészemek egyetlen termőterületről származnak, magukban hordozva az adott területre jellemző ízjegyeket és aromákat.
Kapcsolódó cikkeink
Hatezren vettek részt az Etesd az Eszed program Fenntarthatósági Kihívásában
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért és az…
Tovább olvasom >Versenyhatósági iránymutatás a divat- és textilipar számára a fenntarthatósági és környezetbarát jelölésekkel kapcsolatban
Tanácsokat nyújtott nyílt levélben a világ fogyasztóvédelmi hatóságait tömörítő nemzetközi…
Tovább olvasom >Publikálta fenntarthatósági jelentését az OPUS GLOBAL Nyrt.
Immár harmadik fenntarthatósági jelentését tette közzé az OPUS GLOBAL Nyrt.…
Tovább olvasom >További cikkeink
Mantova: Olasz ízorgia, fűszerekkel
A Fratelli Mantova BBQ termékcsalád új szintre emeli a grillezést. Egész évben, akár grillsütő…
Tovább olvasom >Grillszezon a PENNY-ben: még több íz, még nagyobb választék 2025-ben!
Ahogy beköszönt a jó idő, egyre többen gyűlnek össze a…
Tovább olvasom >Shell Café hot doggal a Szigetre!
Indul a nyár és vele együtt a fesztiválszezon! A Shell töltőállomásokon…
Tovább olvasom >