A pink világbajnok

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 05. 07. 00:00

A Martini Rosato kategóriája egyedüli aranyérmese lett a Szeszes Italok Világbajnokságán idén tavasszal. A különleges, rózsaszín, fűszeres ital így a vermut-rajongók elismerése után papíron is bizonyított: a hivatásos italszakértőket is elbűvölte.

Idén tizedik alkalommal  rendezték meg San Franciscoban az alkoholos italok egyik legnagyobb és legrangosabb megmérettetését. A Szeszes Italok Világbajnokságán az 1024 induló italnak egy 30 tagú nemzetközi zsűrit kellett meggyőznie.
A zsűri tagjai, köztük az alkoholos italok világának meghatározó alakjai vakon kóstolták az italokat, és csupán az ízre és az illatokra hagyatkozva állították fel a sorrendet. Néhány kategóriában több italt is kitüntettek aranyéremmel, ám az aperitifek közül egyértelműen  a MARTINI Rosato volt a legjobb. Az ital egyedüliként érdemelte ki az elsőnek járó díjat. 
Az elismerés azért is figyelemreméltó, mert a Rosato a MARTINI termékek közül a legfiatalabb. Az olasz italgyártó cég szakértő csapata folyamatosan figyelemmel kíséri a legújabb alkoholfogyasztási trendeket. A rosé borok növekvő népszerűségét látva kezdték el a rózsaszín ital kifejlesztését, évekig dolgoztak rajta, tökéletesítették. Így született meg a Rosato, egy lágyan fűszeres, elegáns ital, amiben a szegfűszeg, a fahéj és a szerecsendió erős zamata harmonikusan keveredik a málna és a citrom könnyed aromájával.
A díjnyertes ital nem csak tisztán, jégre töltve, de keverve is különleges íz élményt nyújt. Ha idén nyáron is a legújabb koktéltrendeket akarjuk követni, akkor a Rosato Royal, a Martini Rosato és a Martini Brut könnyű, gyümölcsös kombinációja a legjobb választás: töltsük borospohárba, és díszítsük a szezonnak megfelelő bogyós gyümölccsel, vagy egy karika naranccsal.
Kapcsolódó cikkeink