A Pick Szeged Zrt. termékajánlata az ünnepekre

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 12. 13. 10:28

A Békebeli termékcsaládot elsősorban a minőséget kereső, tradicionális ízek kedvelőinek fejlesztette ki a Pick Szeged Zrt. A vállalat füstöltáru-szortimentjének legfajsúlyosabb részét a három alaptermék, a Békebeli tarja, a Békebeli kötözött sonka és a Békebeli lapocka adja. A PICK Békebeli tarja csontnélküli tarjából, a PICK Békebeli füstölt lapocka formázott, bőrös vastaglapockából, a PICK Békebeli kötözött sonka szintén bőrős lapocka alapanyag felhasználásával készülő pácolt különlegesség.

Mindegyik termék gyártása száraz sózással történő pácolással és hagyományos füstöléssel történik. A termékek hideg füstölését keményfa forgáccsal (bükkfával) végzik. A füstölés után a termékek szabályozott légterű érlelő kamrákba kerülnek, ahol 5 napos utóérlelés befejeztével a termékek elnyerik végleges, jellegzetes sötétrózsaszín színűket, füstölt illatukat, kellemes ízüket és porhanyós állagukat. A termékek a magyar fogyasztási szokásoknak megfelelően főzve, de akár nyersen is fogyaszthatók; az ünnepi időszakban elsősorban a tradicionális újévi étel, a lencsefőzelék kiegészítőjeként.
A Békebeli termékek sikerét a felhasznált kiváló alapanyag és egyenletes minőség biztosítja. A kedvező fogadtatás miatt a Pick Szeged Zrt. az évek során további kitűnő termékekkel bővítette a Békebeli termékcsaládot: a speciális formázású, combból készülő Békebeli füstölt parasztsonkával, a hálós Békebeli kötözött karajjal, illetve a tavaly bevezetett Békebeli füstölt hátsó csülökkel, melyek rögtön a fogyasztók kedvenceivé váltak. Az idei év egyik új fejlesztése a Békebeli Frikandó sonka, mely a bőrös frikandó sonka sóval pácolt változata, a másik a Békebeli dió sonka, melyhez a comb legnemesebb húsrészét, a diót használják fel.

Kapcsolódó cikkeink