A Pepco figyelmeztet: akadozhat az ellátás

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 01. 18. 12:13

A globális ellátási láncokat újabb kihívás elé állítja a Vörös-tenger térségében kialakult válság, melynek következményei már érezhetők a magyarországi Pepco csoport esetében is. A diszkontáruházlánc csütörtökön kiadott figyelmeztetésében rámutatott, hogy jelenleg csak korlátozottan érinti termékeik elérhetőségét a térség instabilitása, azonban hosszabb távon komoly problémákhoz vezethet az ellátásban.

A Pepco is aggódik

A Vörös-tengeren zajló események, különféle támadások és a húszik katonai jelenléte már most is aggasztó. A Pepco ugyan arról számolt be korábban, hogy a harmadik negyedév végéig szállítási költségeik csökkentek, azonban az útvonal változásai miatt most újabb költségekkel kell számolniuk.

A cég december 31-ig tartó negyedéves eredményei összességében 2,3 százalékos csökkenést mutattak az összehasonlítható bevételek terén. Ennek ellenére a Pepco részvényei 3,5 százalékos erősödést mutattak csütörtök délelőtt a varsói tőzsdén. Az ellátási láncok bizonytalansága és a térségi események hatása további kihívások elé állíthatja a vállalatot és más globális kiskereskedelmi szereplőket.

Kapcsolódó cikkeink