A pékáruk drágultak leginkább
Márciusban az egyhavi átlagos fogyasztóiár-emelkedés 0,8 százalék volt, 2006. márciushoz viszonyítva pedig 9 százalékkal növekedtek az árak. A KSH gyorsjelentése szerint 2007-ben, az első három hónapban, átlagosan 8,5 százalékkal voltak magasabbak az árak, mint az előző év azonos időszakában. Egy hónap alatt – 2007. februárhoz viszonyítva – az élelmiszerek árai 0,7 százalékkal emelkedtek. Növekedett a péksütemények (4,8 százalék), a liszt (4,0 százalék), a kenyér (1,9 százalék), a tej (1,2 százalék), valamint a munkahelyi étkezés (1,1 százalék) ára. Árcsökkenés volt megfigyelhető a sertéshús (1,9 százalék) és a cukor (1,0 százalék) esetében.
12 hónap alatt, 2006. márciushoz viszonyítva, az élelmiszerek árai az átlagosnál nagyobb mértékben, 12,1 százalékkal emelkedtek. Ezen belül jelentősen drágultak a péksütemények 28,9, a liszt 28,6, a cukor 24,1, a kenyér 20,5, a baromfihús 17,8, a párizsi, kolbász 14,4 százalékkal. A szeszes italok, dohányáruk (7,7 százalék) árnövekedése az átlagosnál alacsonyabb volt. A tartós fogyasztási cikkekért átlagosan 1,6 százalékkal kellett kevesebbet fizetni, mint 2006 márciusában.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A technológiai fejlődés és az üzleti utazások
Az International Workplace Group (IWG) – a hibrid munkamegoldások piacának…
Tovább olvasom >K&H: ajándékot, de mit és melyik boltból?
A karácsonyi ajándékozás során a fiatalok körében a ruhák vannak…
Tovább olvasom >Gyümölcslékoncentrátum-gyártót vásárolt az Eckes-Granini Németországban
Európa egyik vezető gyümölcslégyártója, az Eckes-Granini megvásárolta Németországban a gyümölcsital-koncentrátumok…
Tovább olvasom >