A pazarlásra és az éhezésre hívja fel a figyelmet az Élelmiszerbank

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 05. 18. 11:33

Hitka Viktória képzőművész egyedi tányérjainak megvásárlásával, valamint egy ételfotó megosztásával is támogathatják az adakozni vágyók az Élelmiszerbank Szerencsés vagyok elnevezésű kampányát, amellyel az élelmiszerpazarlás és az éhezés elleni küzdelemre hívja fel a figyelmet a szervezet.

elelmiszerbank

Az MTI-hez elküldött tájékoztató szerint a május elején indított akció ötletét, valamint a kampány vizuális és kreatív koncepcióját az Élelmiszerbank Hitka Viktória képzőművésszel közösen dolgozta ki.

A kampányhoz egyszerűen lehet csatlakozni többek között a közösségi médiumok felületein egy ételfotó megosztásával, amelyen a #szerencsesvagyok és #elelmiszerbank hashtagek tűnnek fel. Hétfőtől érhető el Hitka Viktória egyedi tányér kollekciója a FLATLAB-ben. Mint írják, a tányérok megvásárlásával vagy adófelajánlással bárki segítheti a szervezet munkáját.

Magyarországon 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg keletkezik, ezen élelmiszerek nagy része sok esetben még fogyasztható lenne. A Magyar Élelmiszerbank 2015-ben 2600 tonna élelmiszert mentett meg és osztott szét több ezer rászoruló között országszerte. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink