A párizsi SIAL újra megnyitja kapuit!
Az folyamatos változások, újabb és újabb innovációs megoldások valamint a globális társadalmi felelősségvállalás idején a SIAL Paris továbbra is fenntartja célját: egységbe rendezni és összefogni az élelmiszer-ökoszisztémát az agrár-élelmiszeriparban zajló jelentős átalakulások körül. Ez az újdonságok jegyében zajló, soron következő SIAL szakkiállítás 2022. október 15-19. között kerül megrendezésre a párizsi Nord Villepinte-ben.
A SIAL Paris egy és ugyanazon helyen sorakoztatja fel a nemzetközi élelmiszeripari szektor legfontosabb szereplőit. Idén több mint 7000 kiállítót és több mint 300 000 látogatót várnak a világ minden tájáról. Ezek a szakemberek a kulcsfontosságú agrár-élelmiszeripari ágazatokat képviselik: húskészítmények, sós és édes snackek, tejtermékek, fagyasztott termékek, bio és jóléti termékek, italok, gyümölcsök és zöldségek, meleg és hideg készételek, tengeri termékek, élelmiszerfeldolgozás stb.
Audrey Ashworth-szel, a SIAL PARIS igazgatójával készítettük az alábbi interjút.
Az Ön számára mit jelent a SIAL Paris 2022 választott témája: „Own the Change”?
A változás szereplői mi vagyunk, és meg kell értenünk a bolygónkat érintő környezeti, etikai, digitális és demográfiai kihívásokat. A mi feladatunk, hogy választ adjunk az élelmiszer-ellátottság és a változó fogyasztási szokások kihívásaira.
Nem feledkezhetünk meg globális társadalmi felelősségünkről, és közösen kell megoldanunk olyan többismeretlenes egyenleteket, mint a minél több termelés kevesebb szennyezéssel, vagy a fogyasztásunk szénlábnyomának csökkentése.
A SIAL Paris lehetőséget nyújt az eszmecserére, és nagyszerű platformot biztosít abban a tekintetben, hogy foglalkozzunk ezekkel a kérdésekkel, új eszközöket találjunk és előre láthassuk a jövőbeli problémákat.
Melyek a SIAL legfőbb törekvései?
A SIAL Paris az 1964-es megalakulása óta folyamatosan megújul annak érdekében, hogy magas hozzáadott értékű tartalmat kínáljon a kiállítóknak és a látogatóknak egyaránt. A SIAL Paris célja mindig is az volt, hogy sokkal több legyen, mint egy egyszerű szakkiállítás. Az egész ágazat számára kihagyhatatlan fontosságú találkozóhely.
Különösen 3 területet szeretnék kiemelni: üzlet, inspiráció és látogatói élmény.
Üzleti szinten: legyen még tartalmasabb és sokszínűbb, tegye lehetővé és könnyítse meg a kulcsfontosságú szereplők kapcsolatait és találkozását.
Inspirációs szinten: olyan tartalmak és szolgáltatások nyújtása, amelyek segítik a szakemberek fejlődését, és az év 365 napján a megfelelő információkkal és eszközökkel látják el őket.
Élmény szinten: még több támogatás és tanács. Fokozott, de egyszerűsített látogatói kényelem. A SIAL Paris-ra jellemző közvetlen közeg megtartása.
Melyek lesznek a kiállítás fénypontjai?
Az első kiemelt eseményünk a SIAL Innovation lesz, amely a globális élelmiszeripari innováció legjobbjait mutatja be. Egy szakértőkből álló zsűri díjazza a kategóriájukban leginnovatívabb termékeket bemutató vállalatokat.
Emellett a SIAL Insights/Think Tank a fogyasztói elvárásokról, a termékinnovációkról és a házon kívüli étkezésről végzett exkluzív tanulmányokat fogja össze. A Kantar és a Protéines XTC szakértői csapatához egy új partner, az NDP Group csatlakozik, aki a trendkönyvért felel.
A FutureLab segítségével egy valódi utazásra invitáljuk a látogatókat, mely az agrár-élelmiszeripari ágazat mostani állapotától egészen a 2030-ig tartó jövőjébe kalauzolja őket. Ez a magával ragadó, lehengerlő és jövőbe mutató élmény a mezőgazdaság, a kiskereskedelem és az élelmiszeripar főbb trendjeivel foglalkozik.
Mik lesznek a SIAL Paris 2022 újdonságai?
A legfőbb újdonság az, hogy a kiállítás szombaton kezdődik, ellentétben a korábbi évek rendezvényeivel, amelyek vasárnap vették kezdetüket.
Ezenkívül a CXMP Piacterünkön (Marketplace) keresztül egyedi élményt szeretnénk nyújtani a beszerzőknek. A kiállítói és termékkatalógusnak, valamint a networking lehetőségének köszönhetően a látogatók hatékonyan készülhetnek fel a kiállításon való részvételükre. Az egész évben elérhető CXMP a fizikai élményt a digitális felületekre viszi tovább, lehetővé téve a beszerzők számára, hogy az év 365 napján a megfelelő időben rendelhessék meg a szükséges termékeket.
Végül, de nem utolsó sorban idén indítjuk útjára a SIAL Start Up-ot, egy olyan új teret, amely a Start-up Sesame közreműködésével létrejött élelmiszeripari vállalkozás-palánták legjobbjait mutatja be. Ez a tér lehetővé teszi a látogatók számára, hogy megismerjék az 5 évnél fiatalabb innovatív francia és nemzetközi vállalatokat.
Hogyan juthatunk el a SIAL 2022-re?
Mivel az előzetes regisztrációs platform már megnyílt, a látogatók már most megrendelhetik a kiállítás weboldalán a belépőjüket. További információkért a magyar látogatók GYULAI-KERTESI Edinával, magyarországi megbízottunkkal is kapcsolatba léphetnek, Edina.Kertesi@ccifrance-hongrie.org. (x)
Kapcsolódó cikkeink
A vártakon túl
A cikk a Trade magazin 2024/11. lapszámában olvasható. Minden évben…
Tovább olvasom >Magyar termékeket is beválogattak a leginnovatívabbak közé a SIAL Párizson
Hazai halból készült, extra proteintartalmú halchips, sárgabarackmaglisztből készült csokoládé, gyömbérrel…
Tovább olvasom >SIAL Paris: véget ér az early bird jegyek értékesítése
A SIAL Paris 2024 kiállításra kerül sor a párizsi Nord…
Tovább olvasom >További cikkeink
Aranyérmes borok a Lidl kínálatában
A Lidl Magyarország tíz évvel ezelőtt kötelezte el magát a…
Tovább olvasom >memoQ: Innováció a többnyelvű vállalati kommunikáció világában
A memoQ fordításmenedzsment-rendszer (TMS) forradalmasítja a vállalatok többnyelvű kommunikációját, megoldást…
Tovább olvasom >Vidd magaddal bárhova: fenntartható csomagolás aktív fogyasztóknak
Az aktív fogyasztóknak szánt, ,,on-the-go” élelmiszerek kategóriája egyre nagyobb teret…
Tovább olvasom >