A paprikás csirke lesz az idei Gourmet Fesztivál főszereplője

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 03. 25. 11:22

Az ország legjobb séfjei által számos változatban, különleges vagy hagyományos módokon elkészített paprikás csirkét kóstolhatnak az idei Gourmet Fesztivál látogatói május 21. és 24. között a fővárosi Millenáris parkban – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

paprikascsirke

Tájékoztatásuk szerint a pünkösdi hosszú hétvégén megrendezett, és így négynaposra bővített gasztronómiai programsorozaton nemcsak a közkedvelt étel különböző variációival, hanem a legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztrovilág egyéb jeles képviselői által készített termékekkel és fogásokkal is megismerkedhetnek az érdeklődők.

A kínálatban a nemzetközi konyha is megjelenik. A magyarok mellett külföldi sztárséfek is főznek majd a gasztroszínpadon, ahol non-stop étel- és italkóstolókkal is várják a vendégeket.

A street food kategóriában újdonságként megjelenik a grillezés és a barbecue (BBQ), és kiderül az is, hogy mi a különbség a kettő között.

A fesztiválon külön helyszínen mutatkozik be a magyar Bocuse d'Or Akadémia. A januárban megrendezett lyon-i Bocuse d'Or, a világ legrangosabb szakácsversenye magyar kiállítóstandján nagy sikert arató hazai éttermek ötfogásos menüjét is megkóstolhatják a látogatók.

A nagyközönség idén is megízlelheti a legjobb vidéki éttermek ételeit, a legizgalmasabb vidéki ízeket, és találkozhatnak Michelin-csillagos éttermekkel mind a kiállítók között, mind a színpadi programokban.

A rendezvényről és a kiállítókról bővebb információkkal a fesztivál honlapja (www.gourmetfesztival.hu) szolgál. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink