A paprikás csirke lesz az idei Gourmet Fesztivál főszereplője
Az ország legjobb séfjei által számos változatban, különleges vagy hagyományos módokon elkészített paprikás csirkét kóstolhatnak az idei Gourmet Fesztivál látogatói május 21. és 24. között a fővárosi Millenáris parkban – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.
Tájékoztatásuk szerint a pünkösdi hosszú hétvégén megrendezett, és így négynaposra bővített gasztronómiai programsorozaton nemcsak a közkedvelt étel különböző variációival, hanem a legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztrovilág egyéb jeles képviselői által készített termékekkel és fogásokkal is megismerkedhetnek az érdeklődők.
A kínálatban a nemzetközi konyha is megjelenik. A magyarok mellett külföldi sztárséfek is főznek majd a gasztroszínpadon, ahol non-stop étel- és italkóstolókkal is várják a vendégeket.
A street food kategóriában újdonságként megjelenik a grillezés és a barbecue (BBQ), és kiderül az is, hogy mi a különbség a kettő között.
A fesztiválon külön helyszínen mutatkozik be a magyar Bocuse d'Or Akadémia. A januárban megrendezett lyon-i Bocuse d'Or, a világ legrangosabb szakácsversenye magyar kiállítóstandján nagy sikert arató hazai éttermek ötfogásos menüjét is megkóstolhatják a látogatók.
A nagyközönség idén is megízlelheti a legjobb vidéki éttermek ételeit, a legizgalmasabb vidéki ízeket, és találkozhatnak Michelin-csillagos éttermekkel mind a kiállítók között, mind a színpadi programokban.
A rendezvényről és a kiállítókról bővebb információkkal a fesztivál honlapja (www.gourmetfesztival.hu) szolgál. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Három új menüsorral újít a Michelin-ajánlott szarvasi bisztró
Három új degusztációs menüsorral újult meg a Michelin Guide Bib…
Tovább olvasom >Új szintre emelik a balatoni gasztronómiát: megoldást hozhat a szezonalitásra és a munkaerőhiányra a Balatoni Kulináris Műhely
A térség éttermei, borászatai és szakképző intézményei közösen alakították ki…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kik nyertek és kik buktak 2024-ben? – Látványos eredménykülönbségek az élelmiszer-kiskereskedelemben
A 2024-es üzleti év mérlege az élelmiszer-kiskereskedelmi szektorban látványosan kettévált:…
Tovább olvasom >Kamatból több a haszon, mint húsból – a Pick Szeged eredményeinek új arányai
Látszólag szerény növekedés jellemezte 2024-ben a Pick Szeged Zrt. működését,…
Tovább olvasom >Auchan: csökkenő bevételek mellett is megsokszorozott nyereség 2024-ben
Látványos nyereségnövekedéssel zárta a 2024-es üzleti évet az Auchan Magyarország:…
Tovább olvasom >