A nyári fesztiválok belépői karácsonyi ajándéknak is megvehetők

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 12. 20. 11:40

Az ötlettelen ajándékozóknak és a spórolni vágyóknak egyaránt nagy segítséget jelenthet, hogy a legnagyobb nyári zenei fesztiválokra már karácsonyi ajándékként is vásárolhatunk belépőket. Ráadásul a szervezők idén minden eddiginél több akciós ajánlattal készültek.

Az elmúlt években vezették be a legnagyobb nyári fesztiválok szervezői azt a rendszert, hogy már a karácsonyi szezonban kínálnak bérleteket a következő év rendezvényeire. A szervezők például a tanácstalan szülőkre gondolnak ezzel a lehetőséggel, hiszen ha a gyerek kedveli az adott rendezvényt, nem igazán lehet mellényúlni. Az akcióvadászok számára is bejön ez a megoldás, hiszen sok esetben több ezer forintos kedvezménnyel vehetik meg ilyenkor a bérletet, sőt, sokszor különféle ajándékokat is kaphatnak a jegyhez.

A dolog problémásabb része, hogy – kevés kivételtől eltekintve- ilyenkor még egyetlen fellépő neve sem ismert, a megvásárolt bérleteket pedig nem váltják vissza. A nagyobb fesztiválok széles kínálatát tekintve azonban szinte biztos, hogy a megajándékozott talál majd olyan programokat, amelyek elnyerik tetszését.

A 2012-es Sziget jubileummal készül a 20. évfordulóra. A programok közül egyelőre annyi tudható, hogy az egyik sztárfellépő a nyolcvanas évek végének és a kilencvenes évek elejének legsikeresebb brit gitár-pop zenekara, a Stone Roses lesz. A legnagyobb hazai fesztiválra a hazamenős bérlet – ajándék szigetes övtáskával- 46 ezer forintért kapható (később ugyanez 55 ezer forint lesz), az ottalvós bérlet (ez sátorhelyet is tartalmaz) pedig 55 ezer forintért kapható (májustól ugyanez 63 ezer forintba kerül majd). Az már most látszik, hogy a látogatók jelentős áremeléssel számolhatnak, hiszen tavaly ilyenkor ugyanezek a bérletek 38 ezer illetve 46 ezer forintba kerültek.

2012-ben a nemzetközi fesztiválnaptárhoz igazodás miatt a megszokottnál egy héttel később, július 12-15. között rendezik meg Zamárdiban a Balaton Soundot. A jórészt elektronikus zenei fellépőket felvonultató fesztivál egyik fellépője napjaink egyik legkarizmatikusabb alternatív popsztárja, Björk lesz. A bérlet (ajándék falinaptárral és övtáskával) 31 ezer forintért kapható. A rendezvényre speciális VIP-bérletet is vásárolhatunk, ez most 70 ezer forintba kerül.

A Sziget-csoport harmadik nagy fesztiválja a soproni VOLT, amit idén is június utolsó hétvégéjén rendeznek majd. Az első sztárfellépő az amerikai Skrillex, aki jelenleg az idei év egyik legnagyobb sztárja az elektronikus tánczenében. A VOLT Fesztiválra szóló négynapos bérlet most (ajándék naptárral) 20 900 forintba kerül (később ez az ár 25, illetve 28 ezerig emelkedik majd). A VOLT VIP bérletet 40 ezer forintért tehetjük a fa alá, ugyanakkor – a korábbi évekhez hasonlóan- idén is kapható VOLT – Balaton Sound kombinált bérlet, amely mindkét fesztiválra szól. Ennek ára jelenleg 48 ezer forint (később ez 53-, illetve 58 ezerig emelkedik majd).

4 nap tele nyaralással, vízzel, borral és zenével a Hegyalja Fesztivál 2012-es kiadásán: a tokaji rendezvényt július közepén rendezik, a Hegy' bérlet most különleges karácsonyi kedvezménnyel 14 900 forintért vásárolható meg. Az első bejelentett fellépő a kanadai Danko Jones rockzenekar.
A SZIN (Szegedi Ifjúsági Napok) általában az utolsó nagy nyári fesztiválnak számít. A 13 900 forintos áron kapható karácsonyi bérlethez letölthető és kinyomtatható díszcsomagolás is jár, az első fellépőket ezekben a napokban jelentik be a szervezők.

Természetesen külföldi fesztiválokra szóló bérleteket is tehetünk a fa alá. Július második hetében rendezik a magyar határtól néhány órányira fekvő Újvidéken, a varázslatos péterváradi erődben az EXIT fesztivált. A rendezvényre évről-évre egyre több magyar fiatal látogat, a karácsonyi akció keretében csoportos kedvezményeket kínálnak (például 3 jegyet 2 áráért). Az EXIT- bérlet 95 fontba, azaz mintegy 34 ezer forintba kerül.

Az elektronikus zene rajongóinak lehet praktikus ajándék egy bérlet a németországi MELT! fesztiválra: bár a legolcsóbb jegyek már elfogytak, bérleteket 131 euróért, azaz mintegy 40 ezer forintért vásárolhatunk.

A 2012-es év egyik érdekessége ugyanakkor, hogy elmarad a világ egyik csúcsfesztiváljának számító Glastonbury. Az angliai rendezvény iránti érdeklődést ugyanakkor jól jelzi, hogy már a 2013-as fesztiválra is lehet regisztrálni – igaz, a szervezők még így sem tudják garantálni, hogy mindenki belépőhöz jut majd – írja a penzcentrum.hu.

Kapcsolódó cikkeink