A növényi alapú jövőért felhagy a hústermékgyártással a Gruppo Tonazzo
Az olasz Gruppo Tonazzo bejelentette, hogy az év végéig felhagy minden húsalapú termék gyártásával kapcsolatos tevékenységgel. Ehelyett a jövőben a piacon már jól ismert Kioene márkája alatt növényi alapú alternatívák előállítására fókuszál.
A cikk a Trade magazin 2024/10. lapszámában olvasható.
A hír különös érdekességét az adja, hogy a padovai vállalat a húsfeldolgozás terén 136 éves múltra tekint vissza: a cég 1888-ban egy egyszerű hentesüzletből nőtte ki magát. Az immár 5 generáción átívelő családi vállalkozás most a bolygó egészségéhez kíván hozzájárulni.
A hirtelen fordulatra azt követően került sor, hogy az 1990-es években elindított 100 cikkelemet – közöttük padlizsán, brokkoli és kelkáposzta felhasználásával készült hűtött és fagyasztott hamburgereket, falafelt és szeletes növényi húsokat – tartalmazó növényi alapú márka, a Kioene növekedésnek indult.
A vállalat a Villanova di Camposampieróban működő húsüzemi részlegben dolgozóknak felajánlja a lehetőséget, hogy továbbra is a vállalatnál dolgozzanak. //
Kapcsolódó cikkeink
Repülőn is jöhet a bor Olaszországból
Jelentősen egyszerűsödhet a beszállás az olasz repülőtereken: az új generációs…
Tovább olvasom >NewPrinces Group veszi meg a Carrefour olaszországi üzletei
Megállapodást kötött a Carrefour a NewPrinces Group-pal olaszországi tevékenységeinek értékesítéséről.…
Tovább olvasom >A növényi táplálkozással ismerkedtek a Radnóti diákjai
A NÉGYOSZ tavaly novemberben indult OkosFehérje programja újabb állomásához érkezett:…
Tovább olvasom >További cikkeink
Öt markáns trend alakítja a globális üzleti szolgáltatóközpontok jövőjét
A világ vezető üzleti szolgáltató vállalatai átfogó digitális stratégiákkal, generatív…
Tovább olvasom >Csődvédelem alá került a Pepco német leányvállalata
A diszkontlánc német egysége fizetésképtelenséget jelentett be, miközben a Pepco-csoport…
Tovább olvasom >Kék bolygó: az élelmiszerhulladékot már rövid távon is hasznosítani kellene biogázként vagy takarmány alapanyagként
Az élelmiszerhulladékot már rövid távon hasznosítani kellene biogázként vagy takarmány…
Tovább olvasom >