A növényi alapú jövőért felhagy a hústermékgyártással a Gruppo Tonazzo
Az olasz Gruppo Tonazzo bejelentette, hogy az év végéig felhagy minden húsalapú termék gyártásával kapcsolatos tevékenységgel. Ehelyett a jövőben a piacon már jól ismert Kioene márkája alatt növényi alapú alternatívák előállítására fókuszál.
A cikk a Trade magazin 2024/10. lapszámában olvasható.
A hír különös érdekességét az adja, hogy a padovai vállalat a húsfeldolgozás terén 136 éves múltra tekint vissza: a cég 1888-ban egy egyszerű hentesüzletből nőtte ki magát. Az immár 5 generáción átívelő családi vállalkozás most a bolygó egészségéhez kíván hozzájárulni.
A hirtelen fordulatra azt követően került sor, hogy az 1990-es években elindított 100 cikkelemet – közöttük padlizsán, brokkoli és kelkáposzta felhasználásával készült hűtött és fagyasztott hamburgereket, falafelt és szeletes növényi húsokat – tartalmazó növényi alapú márka, a Kioene növekedésnek indult.
A vállalat a Villanova di Camposampieróban működő húsüzemi részlegben dolgozóknak felajánlja a lehetőséget, hogy továbbra is a vállalatnál dolgozzanak. //
Kapcsolódó cikkeink
Franciaországban és Olaszországban is elindul a Kaufland online piactere
A Kaufland online piactere 2025 késő nyarától Franciaországban és Olaszországban…
Tovább olvasom >Liga párt európai képviselője: nem lehet mecsetet nyitni üzlethelyiségben vagy pizzériában
A hatályos olasz törvények szerint az országban nem lehet mecsetet…
Tovább olvasom >Megduplázódhat a vegán állateledelek globális piaca 2034-re
Egyre több gazdi ismeri fel a növényi alapú étrend előnyeit…
Tovább olvasom >További cikkeink
Komoly átalakulásban a magyar tésztapiac
A szokások változása alapjaiban formálják át a magyar tésztapiacot –…
Tovább olvasom >Magyar Édességgyártók Szövetsége: stagnáló piacon egyensúlyoz a magyar édesipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és…
Tovább olvasom >Linamar és Gallicoop vezeti továbbra is a Békés vármegyei TOP100 vállalati listát
Továbbra is a Linamar Hungary Zrt. és a Gallicoop Zrt.…
Tovább olvasom >