A növényi alapú jövőért felhagy a hústermékgyártással a Gruppo Tonazzo

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 11. 20. 09:10

Az olasz Gruppo Tonazzo bejelentette, hogy az év végéig felhagy minden hús­alapú termék gyártásával kapcsolatos tevékenységgel. Ehelyett a jövőben a piacon már jól ismert Kioene márkája alatt növényi alapú alternatívák előállítására fókuszál.

A cikk a Trade magazin 2024/10. lapszámában olvasható.

A hír különös érdekességét az adja, hogy a padovai vállalat a húsfeldolgozás terén 136 éves múltra tekint vissza: a cég 1888-ban egy egyszerű hentesüzletből nőtte ki magát. Az immár 5 generáción átívelő családi vállalkozás most a bolygó egészségéhez kíván hozzájárulni.

A hirtelen fordulatra azt követően került sor, hogy az 1990-es években elindított 100 cikkelemet – közöttük padlizsán, brokkoli és kelkáposzta felhasználásával készült hűtött és fagyasztott hamburgereket, falafelt és szeletes növényi húsokat – tartalmazó növényi alapú márka, a Kioene növekedésnek indult.

A vállalat a Villanova di Camposampieróban működő húsüzemi részlegben dolgozóknak felajánlja a lehetőséget, hogy továbbra is a vállalatnál dolgozzanak. //

Kapcsolódó cikkeink