A növényi alapú jövőért felhagy a hústermékgyártással a Gruppo Tonazzo
Az olasz Gruppo Tonazzo bejelentette, hogy az év végéig felhagy minden húsalapú termék gyártásával kapcsolatos tevékenységgel. Ehelyett a jövőben a piacon már jól ismert Kioene márkája alatt növényi alapú alternatívák előállítására fókuszál.
A cikk a Trade magazin 2024/10. lapszámában olvasható.
A hír különös érdekességét az adja, hogy a padovai vállalat a húsfeldolgozás terén 136 éves múltra tekint vissza: a cég 1888-ban egy egyszerű hentesüzletből nőtte ki magát. Az immár 5 generáción átívelő családi vállalkozás most a bolygó egészségéhez kíván hozzájárulni.
A hirtelen fordulatra azt követően került sor, hogy az 1990-es években elindított 100 cikkelemet – közöttük padlizsán, brokkoli és kelkáposzta felhasználásával készült hűtött és fagyasztott hamburgereket, falafelt és szeletes növényi húsokat – tartalmazó növényi alapú márka, a Kioene növekedésnek indult.
A vállalat a Villanova di Camposampieróban működő húsüzemi részlegben dolgozóknak felajánlja a lehetőséget, hogy továbbra is a vállalatnál dolgozzanak. //
Kapcsolódó cikkeink
Vegán rántotta 30 000 láb magasságban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Fehérjebevitel: alulértékelt növényi források a magyar étrendben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Zöldségfermentálás biztonságosan
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Közel egyharmadával drágult a tojás
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Problémarétegek
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Túl sok ajándék, túl sok étel: ünnepi túlzásaink komoly terhet rónak a környezetre
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
