A növényi alapú jövőért felhagy a hústermékgyártással a Gruppo Tonazzo
Az olasz Gruppo Tonazzo bejelentette, hogy az év végéig felhagy minden húsalapú termék gyártásával kapcsolatos tevékenységgel. Ehelyett a jövőben a piacon már jól ismert Kioene márkája alatt növényi alapú alternatívák előállítására fókuszál.
A cikk a Trade magazin 2024/10. lapszámában olvasható.
A hír különös érdekességét az adja, hogy a padovai vállalat a húsfeldolgozás terén 136 éves múltra tekint vissza: a cég 1888-ban egy egyszerű hentesüzletből nőtte ki magát. Az immár 5 generáción átívelő családi vállalkozás most a bolygó egészségéhez kíván hozzájárulni.
A hirtelen fordulatra azt követően került sor, hogy az 1990-es években elindított 100 cikkelemet – közöttük padlizsán, brokkoli és kelkáposzta felhasználásával készült hűtött és fagyasztott hamburgereket, falafelt és szeletes növényi húsokat – tartalmazó növényi alapú márka, a Kioene növekedésnek indult.
A vállalat a Villanova di Camposampieróban működő húsüzemi részlegben dolgozóknak felajánlja a lehetőséget, hogy továbbra is a vállalatnál dolgozzanak. //
Kapcsolódó cikkeink
Szép jövő előtt a növényi alapú élelmiszerek piaca
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Szárnyalnak a brit Lidl növényi alapú eladásai
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Halloween-lázban ég Európa
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Elindult a termelés a Magna új vecsési üzemében – több száz munkahelyet teremt a beruházás
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Mutassa be innovációját a SIRHA Budapest 2026 kiállításon!
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Ritmusváltás előtt a magyar intermodális forgalom
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >

