A növényi alapú étkezés lesz az alap a New York-i kórházakban
A Better Food Foundation együttműködési megállapodást írt alá New York városának egészségügyi szolgáltatójával, illetve a Polgármesteri Hivatallal, hogy a növényi alapú ételeket tegyék alapértelmezetté mind a 11 New York-i kórházban. Ezzel segítenek az egészségügyi szervezeteknek az egészségügyi eredmények javításában, a szén-dioxid-kibocsátás és az élelmiszerköltségek csökkentésében.

A betegek több mint fele a növényi ételeket választja
Míg húsalapú fogások továbbra is rendelkezésre állnak majd a betegek számára, addig a napi kétféle, „Konyhafőnök ajánlata” mindig növényi alapú étel. A program eddig rendkívül sikeres volt, a betegek több mint fele a növényi ételeket választotta, és 95%-uk elégedett volt a választásával. Kezdetben a növényi alapú ételeket csak ebédidőben kínálták, de olyan népszerűnek bizonyultak, hogy a rendszer a vacsorára is kiterjedt, annak ellenére, hogy a betegek mindössze 1%-a vallja magát vegetáriánusnak vagy vegánnak. A változtatásnak azonban más alapja is van.
„A kulturálisan sokszínű NYC-ben még fontosabb az inkluzív ételválasztás középpontba helyezése az étlapon. Az egyes rasszok képviselői genetikusan hajlamosabbak lehetnek olyan betegségekre, mint a laktózérzékenység, cukorbetegség vagy a szívbetegség. Az egészséges növényi alapú élelmiszerekhez való hozzáférés állami intézményeken, például kórházakon és iskolákon keresztül nem csak egészségügyi probléma; ez társadalmi igazságosság kérdése” – nyilatkozta a Better Food Foundation képviselője. //
Ez a cikk a Trade magazin 2022/11. számában olvasható
Kapcsolódó cikkeink
Mindenhol vegán!
A húsmentes vagy teljes mértékben növényi alapú ételek egyre több…
Tovább olvasom >New York új minimálbért írt elő az élelmiszer-futárok számára
A városban működő étel-házhozszállítási platformoknak legalább 17,96 dolláros órabért kell…
Tovább olvasom >Starbucks : új környezetvédelmi terv – új növényi alapú kínálat
Megújította fenntarthatósági tervét a Starbucks. Ennek keretében a cég sokkal…
Tovább olvasom >További cikkeink
Átadták a Joint Venture Szövetség vállalati díjait
A közel 40 éves múltra visszatekintő Joint Venture Szövetség (JVSZ)…
Tovább olvasom >Jön a kereskedelmi haszon mérséklése? A kereskedőket és az áruházláncokat is kritizálta Orbán Viktor évértékelőjében
Egyes alapvető élelmiszerek árát a kereskedők és az áruházláncok jelentősen…
Tovább olvasom >Zöldség, gyümölcs, tejtermék áfa-visszatérítés a nyugdíjasoknak: működni fog?
A miniszterelnök a szombati évértékelő beszédében bejelentette, hogy az év…
Tovább olvasom >