A NotCo-val közösen kínál növényi alapú szeletelt sajtot a Kraft Heinz Amerikában
NotCheese néven vezeti be a piacra a Kraft Heinz és a NotCo az ikonikus Kraft amerikai sajt növényi alapú változatát – közölte Miguel Patricio vezérigazgató a Kraft Heinz szerdai negyedéves eredményéről szóló beszámolójának felvezetőjében, aki az elemzőkkel folytatott kérdezz-felelek során elmondta, hogy a Kraft NotCheese „hihetetlen”. „Olyan az íze, mint a sajtnak, olyan az illata, mint a sajtnak, és úgy olvad, mint a sajt” – állította, mégis „Nagyon különbözik mindentől, ami a piacon van”.
A Bloomberg szerint az amerikai, provolone és cheddar változatban piacra kerülő termék fő összetevői a víz, kókuszolaj, módosított kukoricakeményítő és csicseriborsófehérje.
A NotCheese november elejétől kapható a Cleveland környéki mintegy 30 Giant Eagle üzletben – jelentette a Bloomberg. Az országos bevezetést jövőre tervezik a hírszolgálat szerint.
Ez az élelmiszeripari óriás és a mesterséges intelligenciával működő, növényi alapú alternatívákat előállító cég közös vállalkozásának első terméke. Bár a Kraft Heinz portfóliója jelentős, a növényi alapú alternatívák szegmensében eddig viszonylag mérsékelt volt a jelenléte.
Ezzel a termékbevezetéssel a Kraft Heinz a hagyományos sajtgyártók azon viszonylag kis csoportjához (Bel Group, Saputo) csatlakozik, amelyek beléptek a növényi alapú sajtok piacára.
Kapcsolódó cikkeink
Bővítette spanyolországi gyárát a Kraft Heinz
Befejezte a Kraft Heinz spanyolországi, La Rioja tartományban található Alfaro…
Tovább olvasom >Eladhatja a Kraft Heinz az olasz Plasmon bébiétel-márkát
A Kraft Heinz ismét fontolóra vette az olasz Plasmon bébiétel-márka…
Tovább olvasom >A Kraft Heinz korábbi vezetője lett a JDE Peet új vezérigazgatója
A holland tea- és kávégyártó JDE Peet’s a Kraft Heinz…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >