A NotCo-val közösen kínál növényi alapú szeletelt sajtot a Kraft Heinz Amerikában
NotCheese néven vezeti be a piacra a Kraft Heinz és a NotCo az ikonikus Kraft amerikai sajt növényi alapú változatát – közölte Miguel Patricio vezérigazgató a Kraft Heinz szerdai negyedéves eredményéről szóló beszámolójának felvezetőjében, aki az elemzőkkel folytatott kérdezz-felelek során elmondta, hogy a Kraft NotCheese „hihetetlen”. „Olyan az íze, mint a sajtnak, olyan az illata, mint a sajtnak, és úgy olvad, mint a sajt” – állította, mégis „Nagyon különbözik mindentől, ami a piacon van”.
A Bloomberg szerint az amerikai, provolone és cheddar változatban piacra kerülő termék fő összetevői a víz, kókuszolaj, módosított kukoricakeményítő és csicseriborsófehérje.
A NotCheese november elejétől kapható a Cleveland környéki mintegy 30 Giant Eagle üzletben – jelentette a Bloomberg. Az országos bevezetést jövőre tervezik a hírszolgálat szerint.
Ez az élelmiszeripari óriás és a mesterséges intelligenciával működő, növényi alapú alternatívákat előállító cég közös vállalkozásának első terméke. Bár a Kraft Heinz portfóliója jelentős, a növényi alapú alternatívák szegmensében eddig viszonylag mérsékelt volt a jelenléte.
Ezzel a termékbevezetéssel a Kraft Heinz a hagyományos sajtgyártók azon viszonylag kis csoportjához (Bel Group, Saputo) csatlakozik, amelyek beléptek a növényi alapú sajtok piacára.
Kapcsolódó cikkeink
A Kraft Heinz korábbi vezetője lett a JDE Peet új vezérigazgatója
A holland tea- és kávégyártó JDE Peet’s a Kraft Heinz…
Tovább olvasom >Szupermarket üzletágának eladásáról tárgyal a Seven & I
Magántőkealapokat és másokat is megkeresett a japán Seven & I…
Tovább olvasom >Csökkentette 2024-es értékesítési előrejelzését a Kraft Heinz
A Kraft Heinz, az egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalat, 2024-re csökkentette…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >