A Nestlé új kutatás-fejlesztési központot avat Chilében
Új kutatás-fejlesztési központot nyitott a Nestlé a chilei Santiagóban abban a reményben, hogy a latin-amerikai fogyasztók számára releváns tápláló, megfizethető és fenntartható termékeket fejleszthet.
Az élelmiszeripari óriás az egyetemekkel, startupokkal és vállalkozókkal való együttműködést is szorosabbra kívánja fűzni Latin-Amerika-szerte.
A központban mintegy 30 kutató- és fejlesztő munkatárs dolgozik majd több termékkategórián nagy hangsúlyt fektetve az olyan stratégiai területekre, mint a növényi alapú élelmiszerek, a megfizethető táplálkozást szolgáló megoldások, a tápláló és fenntartható tejtermékek, a minőségi csokoládétermékek, a kekszek és a kávé innovációk.
A K+Fközpontban megtalálható egy co-working tér, egy prototípusok gyors elkészítésére alkalmas konyha és tesztlaboratóriumok.
Itt kap helyet az új regionális Nestlé K+F akcelerátor központja, ahol a vállalat latin-amerikai „intrapreneurjei” hat hónap alatt fejleszthetnek és tesztelhetnek új termékkoncepciókat kiskereskedelmi környezetben – közölte a vállalat.
A K+F központ révén a vállalat szorosabb együttműködésre törekszik a latin-amerikai vállalkozókkal és diákcsoportokkal azáltal, hogy hozzáférést biztosít a cég globális és helyi K+F tudásbázisához és infrastruktúrájához.
Kapcsolódó cikkeink
15 millió eurót invesztál spanyol kávégyárába a Nestlé
15 millió eurós beruházást jelentett be spanyolországi Girona gyárában a…
Tovább olvasom >100%-ban a Nestlé tulajdonába került a kínai Hsu Fu Chi édességmárka
Megszerezte a Nestlé a kínai Hsu Fu Chi édességgyártó fennmaradó…
Tovább olvasom >Fenntarthatóan a földtől az asztalig
Nem kisebb vállalást tett globálisan a Nestlé 2025-re, minthogy alapvető…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >