A Nestlé új kutatás-fejlesztési központot avat Chilében
Új kutatás-fejlesztési központot nyitott a Nestlé a chilei Santiagóban abban a reményben, hogy a latin-amerikai fogyasztók számára releváns tápláló, megfizethető és fenntartható termékeket fejleszthet.
Az élelmiszeripari óriás az egyetemekkel, startupokkal és vállalkozókkal való együttműködést is szorosabbra kívánja fűzni Latin-Amerika-szerte.
A központban mintegy 30 kutató- és fejlesztő munkatárs dolgozik majd több termékkategórián nagy hangsúlyt fektetve az olyan stratégiai területekre, mint a növényi alapú élelmiszerek, a megfizethető táplálkozást szolgáló megoldások, a tápláló és fenntartható tejtermékek, a minőségi csokoládétermékek, a kekszek és a kávé innovációk.
A K+Fközpontban megtalálható egy co-working tér, egy prototípusok gyors elkészítésére alkalmas konyha és tesztlaboratóriumok.
Itt kap helyet az új regionális Nestlé K+F akcelerátor központja, ahol a vállalat latin-amerikai „intrapreneurjei” hat hónap alatt fejleszthetnek és tesztelhetnek új termékkoncepciókat kiskereskedelmi környezetben – közölte a vállalat.
A K+F központ révén a vállalat szorosabb együttműködésre törekszik a latin-amerikai vállalkozókkal és diákcsoportokkal azáltal, hogy hozzáférést biztosít a cég globális és helyi K+F tudásbázisához és infrastruktúrájához.
Kapcsolódó cikkeink
A Keurig Dr Pepper a holland JDE Peet’s új tulajdonosa
Az amerikai italóriás, a Keurig Dr Pepper kész a Nestlé…
Tovább olvasom >Új csokoládégyártási módszert szabadalmaztatott a Nestlé
A svájci székhelyű Nestlé újfajta csokoládégyártási technológiára jegyeztetett be szabadalmi…
Tovább olvasom >Újranyíltak a piacok: Szaúd-Arábia és Chile feloldotta a brazil baromfira vonatkozó tilalmat
Szaúd-Arábia és Chile feloldotta a brazil baromfitermékekre vonatkozó importtilalmat, amelyet…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csatlakozott a Knuspr a svájci Markant hálózathoz
Az európai kizárólag online forgalmazó élelmiszer-kereskedők közül a németországi Knuspr…
Tovább olvasom >November vége után is megmaradhat az árrésstop
Ahogyan arról mi is írtunk, meghosszabbította a kormány az élelmiszerek…
Tovább olvasom >Újabb pályázat segíti az élelmiszer-feldolgozást: húszmilliárd forintos keret nyílik ősszel
Az itthon megtermelt mezőgazdasági alapanyag minél nagyobb arányú, hatékonyabb és…
Tovább olvasom >