A Nestlé új kutatás-fejlesztési központot avat Chilében
Új kutatás-fejlesztési központot nyitott a Nestlé a chilei Santiagóban abban a reményben, hogy a latin-amerikai fogyasztók számára releváns tápláló, megfizethető és fenntartható termékeket fejleszthet.
Az élelmiszeripari óriás az egyetemekkel, startupokkal és vállalkozókkal való együttműködést is szorosabbra kívánja fűzni Latin-Amerika-szerte.
A központban mintegy 30 kutató- és fejlesztő munkatárs dolgozik majd több termékkategórián nagy hangsúlyt fektetve az olyan stratégiai területekre, mint a növényi alapú élelmiszerek, a megfizethető táplálkozást szolgáló megoldások, a tápláló és fenntartható tejtermékek, a minőségi csokoládétermékek, a kekszek és a kávé innovációk.
A K+Fközpontban megtalálható egy co-working tér, egy prototípusok gyors elkészítésére alkalmas konyha és tesztlaboratóriumok.
Itt kap helyet az új regionális Nestlé K+F akcelerátor központja, ahol a vállalat latin-amerikai „intrapreneurjei” hat hónap alatt fejleszthetnek és tesztelhetnek új termékkoncepciókat kiskereskedelmi környezetben – közölte a vállalat.
A K+F központ révén a vállalat szorosabb együttműködésre törekszik a latin-amerikai vállalkozókkal és diákcsoportokkal azáltal, hogy hozzáférést biztosít a cég globális és helyi K+F tudásbázisához és infrastruktúrájához.
Kapcsolódó cikkeink
Magyar fiatalok ötleteit is várják: A fenntartható jövőért közös globális mentorprogramot indít a Nestlé és a UNESCO
A Nestlé és a UNESCO bejelentette globális együttműködését, amelynek célja,…
Tovább olvasom >Eltűnik a piacról a vegán KitKat
Négy év után megszünteti legtöbb piacán a Nestlé a vegán…
Tovább olvasom >Fókuszban a fenntartható élelmezési rendszerek támogatása: megjelent a Nestlé közös értékteremtési összefoglalója
A Nestlé elhivatottan dolgozik azon, hogy világszerte fenntartható, kiegyensúlyozott és…
Tovább olvasom >További cikkeink
Árrésstop árnyékában: így alakulnak a húsvéti bevásárlás költségei 2025-ben
Az idei húsvéti bevásárlási szezon igazi meglepetése nem a csokinyúl…
Tovább olvasom >Az élelmiszerbiztonságra is kihathat a ragadós száj- és körömfájás-járvány
Miközben a hatóságok versenyt futnak az idővel, hogy megfékezzék a…
Tovább olvasom >Húsvéti trendek: mit keresnek idén a vásárlók?
Tavaly márciusban, húsvét előtt közel 90 ezer doboz, azaz csaknem…
Tovább olvasom >