A Nestlé új kutatás-fejlesztési központot avat Chilében

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 11. 18. 09:00

Új kutatás-fejlesztési központot nyitott a Nestlé a chilei Santiagóban abban a reményben, hogy a latin-amerikai fogyasztók számára releváns  tápláló, megfizethető és fenntartható termékeket fejleszthet.

Az élelmiszeripari óriás az egyetemekkel, startupokkal és vállalkozókkal való együttműködést is szorosabbra kívánja fűzni Latin-Amerika-szerte.

A központban mintegy 30 kutató- és fejlesztő munkatárs dolgozik majd több termékkategórián nagy hangsúlyt fektetve az olyan stratégiai területekre, mint a növényi alapú élelmiszerek, a megfizethető táplálkozást szolgáló megoldások, a tápláló és fenntartható tejtermékek, a minőségi csokoládétermékek, a kekszek és a kávé innovációk.

A K+Fközpontban megtalálható egy co-working tér, egy prototípusok gyors elkészítésére alkalmas konyha és tesztlaboratóriumok.

Itt kap helyet az új regionális Nestlé K+F akcelerátor központja, ahol a vállalat latin-amerikai “intrapreneurjei” hat hónap alatt fejleszthetnek és tesztelhetnek új termékkoncepciókat kiskereskedelmi környezetben – közölte a vállalat.

A K+F központ révén a vállalat szorosabb együttműködésre törekszik a latin-amerikai vállalkozókkal és diákcsoportokkal azáltal, hogy hozzáférést biztosít a cég globális és helyi K+F tudásbázisához és infrastruktúrájához.

ESM

Kapcsolódó cikkeink