A Nestlé nyerte el a Stockholm Víz Díjat

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 09. 08. 11:20

A Nestlé a 2011-es Stockholm Víz Díj nyertese. A magas presztízsű díjat az augusztus végén megrendezett Víz Világhét keretében adták át, amely méltó elismerése a Nestlé vízvédelem terén végzett tevékenységének. A vállalat továbbra is törekszik környezeti teljesítményének javítására, célja, hogy vízfogyasztását a következő 5 évben további 10-15 százalékkal csökkentse. A Nestlé Hungária Kft. is folyamatosan csökkenti vízfelhasználását. A vállalat a szerencsi, diósgyőri és büki gyárában 2009-ről 2010-re átlagosan több mint 3 százalékkal, 2006-hoz képest pedig több mint 20 százalékkal csökkentette a terméktonnára jutó vízfelhasználását. A Nestlé Waters hazai leányvállalata, a Kékkúti Ásványvíz Zrt. pedig 1 liter ásványvíz palackozásához az 5 évvel ezelőtti mértékhez képest jelenleg 35 százalékkal kevesebb vizet használ fel a kékkúti üzemében.

A Nestlé nyerte el a 2011-es Stockholm Víz Díjat, melyet az augusztus 21. és 27. között megrendezett Víz Világhét keretében adtak át. A Stockholm Nemzetközi Víz Intézet (Stockholm International Water Institute, SIWI) a díjat olyan vállalatoknak adományozza, akik sokat tesznek a vízkészletek fenntarthatóságáért és vezető szerepet töltenek be ezen a területen.

A komoly elismertséget jelentő díj nemcsak a Nestlé vezető szerepét, teljesítményét és erőfeszítéseit ismeri el teljes értékláncának vízkészlet-gazdálkodásában, hanem a beszállítóival, különösen a gazdálkodókkal való együttműködését is.

„Az elmúlt néhány évben kitartóan dolgoztunk azért, hogy a világgal elismertessük a víznek mint a legértékesebb természeti erőforrásnak a fontosságát. Mindennapi működésünk során azért is keményen dolgoztunk, hogy minél hatékonyabban használjuk fel a vizet, azzal a céllal, hogy tápláló élelmiszereket juttassunk el fogyasztóinknak. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy idén a Nestlé nyerte el a Víz Díjat. Ez arra is ösztönöz bennünket, hogy megerősítsük a vízvédelem iránti elkötelezettségünket és folytassuk a harcot a víz megfelelő társadalmi elismertségéért. A víz védelme egyben az élet védelme is” – mondta el a díj átvétele kapcsán Peter Brabeck-Letmathe, a Nestlé elnöke.

Kapcsolódó cikkeink