A Nestlé gyorsan halad a fenntartható csomagolás felé

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 09. 09. 11:30

Az elmúlt időszakban a Nestlé felpörgette a csomagolásainak átalakítását, és mára a termékeik 87 százaléka így készül – írja az origo.  2025-re azonban a vállalat 100 százalékosan fenntartható csomagolásokat használna.

A Nestlé élelmiszeripari óriás összesen 2 milliárd svájci frankot (2,19 milliárd dollár) fordít arra, hogy teljesen átalakítsa termékeinek csomagolását. A társaság bejelentette, 2025-re a termékeinek összes csomagolása újrahasznosítható lesz – írja a Reuters.

A svájci társaság operatív igazgatója, Magdi Batato egy sajtókonferencián hangsúlyozta, hogy A MŰANYAGHULLADÉK TOVÁBBRA IS AZ EGYIK LEGSÚLYOSABB KÖRNYEZETSZENNYEZÉSI PROBLÉMÁT JELENTI A VILÁGBAN, ÉS A NESTLÉ ELKÖTELEZETT, HOGY KEDVEZŐEN VÁLTOZTASSON A GYAKORLATÁN.

A Nestlé egyébként egyszerre kívánja visszafogni általában a csomagolásait, miközben a műanyagot fenntarthatóbb anyagokra cseréli a vállalat. Mindazonáltal a Reuters cikke kiemelte, a tavaszi koronavírus-járvány alatt megnőtt a műanyagszennyezés, ahogy felpörögtek a házhozszállítások.

apírba csomagolni műanyag helyett, de Franciaországban hamarosan a Maggi kockák is új, immár újrahasznosítható csomagolásban kerülnek a boltok polcaira.

JÓLLEHET A NESTLÉ LENDÜLETESEN HALAD AZ ÚJRAHASZNOSÍTHATÓ MŰANYAGOK IRÁNYÁBA IS, BATATO KIEMELTE, MAGA A MŰANYAG NEM FOG TELJESEN ELTŰNNI A TERMÉKEKBŐL.
A papírcsomagolás ugyanis sokszor nehezen megoldható, különösen olyan esetekben, amikor nem egységesek a termékek méretei a különböző piacokon. (origo)

 

Kapcsolódó cikkeink