A Nespresso a nehéz helyzetben lévő kávétermesztőket támogatja
A Nestlé Nespresso „Reviving Origins” névre hallgató új programja a veszélyeztetett területeken hivatott a kávétermesztést újjáéleszteni. AAA Fenntartható Minőség koncepciója értelmében a Nespresso olyan termesztőkkel működik együtt, akik háborús konfliktus, gazdasági nehézségek, illetve környezeti katasztrófa sújtotta régiókban dolgoznak.
Az elkövetkező öt évben a vállalat 10 millió svájci frankot áldoz a kávéipar újjáélesztésére egyes országokban, a vidék gazdasági fejlődésének ösztönzése céljából.
A Reviving Origins program a Nespresso 2014–2020 között működő átfogó fenntarthatósági programjának, a „The Positive Cup”-nak része. Segítségével rég elfeledett kávéfajták kerülhetnek újra a figyelem középpontjában, ami nyilvánvalóan új lendületet ad az érintett régiók gazdaságának.
Kapcsolódó cikkeink
„Kukába az élelmiszerpazarlással” – plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja
A Fenntarthatósági Témahét alkalmából „Kukába az élelmiszerpazarlással” címmel indít plakáttervező…
Tovább olvasom >Nem biztos, hogy a papírcsomagolás a legjobb
A csomagolások környezeti hatásai egyre nagyobb figyelmet kapnak a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >Komoly fenntarthatósági problémák vannak a csomagolás terén az e-kereskedelemben
Az online vásárlások térnyerésével a csomagolási méretek optimalizálása komoly kihívást…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az…
Tovább olvasom >Elindult az Eisberg egészségtudatos táplálkozásra ösztönző kampánya
Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az…
Tovább olvasom >BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >