A Négy Mancs újra támad
Állat- és fogyasztóvédők bírálják az osztrák vendéglátóhelyek üzemeltetőit, amiért a jobb minőségű hazai termék helyett „többségében alacsonyabb minőségű magyar libahúst” kínálnak.
Az Ausztriában elfogyasztott libahús-termékek 24 százaléka belföldi, a többi Franciaországból és Magyarországról származik. Magyarországról évente több mint ezer tonna fagyasztott libahús érkezik Ausztriába, Franciaországból 612 tonna.
Thomas Wolf, az Osztrák Gazdasági Kamara gasztronómiai tagozatának ügyvezetője szerint az import magas aránya azzal magyarázható, hogy a Márton-napi és a karácsonyi libamáj- illetve libahús-fogyasztást a hazai termelés nem tudja kielégíteni.
A felső-ausztriai mezőgazdasági kamara szakreferense, Martin Wayringer szerint a magyar libahús túl sok zsírt tartalmaz. Hozzáteszi, hogy a fagyasztott terméket elsősorban a vendéglátóipar vásárolja, ahol csak az anyagiakra figyelnek.
Az üzletekben már nem, de a vendéglátó-helyeken továbbra is árusítják "Magyarországról és más országokból származó beteg, elzsírosodott libák és kacsák" húsát – mondta a Négy Mancs ausztriai képviselője a Der Standard című napilap internetes cikkében. A Négy Mancs szerint a Bécsi Egyetemen a töméssel hizlalt magyar libákon és kacsákon végzett vizsgálatok azt mutatták ki, hogy az állatok betegek voltak és a kényszertáplálás számos mellékhatását mutatták, a húsban pedig antibiotikumokat mutattak ki – írja a Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
GVH: az árréscsökkentés mérsékelte az árakat, az OKSZ bírálatát vitatják
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) közlése szerint az árréscsökkentés eredményes volt,…
Tovább olvasom >Megszólalt az OKSZ az árrésstop meghosszabbításával kapcsolatban
Orbán Viktor bejelentette az árrésstop meghosszabbítását. Az Országos Kereskedelmi Szövetség…
Tovább olvasom >Meghosszabbította a kormány az árrésstopot
Orbán Viktor a Harcosok Klubja nevű Facebook-csoportban jelentette be, hogy…
Tovább olvasom >