A Nébih újraindította közétkeztetési programját
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a koronavírus-járványhelyzet enyhülésével, április közepétől, fokozatosan újraindította a Minőségvezérelt közétkeztetés programot – tájékoztatta a Nébih szerdán az MTI-t.
Kiemelték: a minősítések április 19-től első körben a bölcsődei, óvodai, valamint a munkahelyi konyhákon indultak újra.
Az auditorok eddigi tapasztalatai alapján a konyhák normál kapacitásra való visszaállása többnyire zökkenőmentesen zajlott – közölte a Nébih jelezve, hogy több helyen lecserélődött a személyzet és sokszor az élelmezésvezető személye is megváltozott.
Május 10-étől az élelmiszerbiztonsági, -higiéniai és -minőségi minősítések az általános iskolák felső tagozataiban és a középiskolákban is újraindultak a jelenléti oktatás megkezdésével párhozamosan – mutattak rá.
A Nébih felhívta a figyelmet arra, hogy a közétkeztetést érintő közbeszerzési pályázatoknál szeptembertől a szolgáltatóknak be kell nyújtania egy 3 évnél nem régebbi speciális minősítést. Szintén módosul a minősítési eredmények közzétételének rendje, megszűnik a „fejlesztés alatt, jobb minősítésre pályázik” jelzéssel való megjelenítés lehetősége. Április 1-jét követően minden eredmény – ideértve a 80 százalék alatt teljesítő konyhákét is – pontosan, százalékban meghatározva kerül fel a hivatal honlapjára. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A NAK kiemelt feladatának tekinti a kiskultúrás növénytermesztés támogatását
A hazai kiskultúrás növénytermesztés sikerében kiemelt szerepe van a hatóságokkal…
Tovább olvasom >Tejtermékrészlegeket ellenőrzött a Nébih
Kereskedelmi egységek tejtermékrészlegeit ellenőrizték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.…
Tovább olvasom >Élelmiszerboltok tejtermékrészlegén járt a Szupermenta
A Szupermenta programban ezúttal kereskedelmi egységek tejtermékrészlegeit ellenőrizték a Nemzeti…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >