A Nébih tájékoztató füzetet adott ki kismamáknak
Kismamáknak szóló élelmiszerbiztonsági füzetet adott ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) anyák napja alkalmából.
A hatóság pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte, hogy az élelmiszerbiztonság a várandósság alatt különösen fontos, ezért a Nébih szakemberei az „Ételt csak okosan!” program részeként összeállítottak egy kifejezetten kismamáknak szóló tájékoztató kiadványt.
Rámutattak: a várandósság alatt az immunrendszer kisebb hatásfokkal működik, ezért a kismamák fogékonyabbak lehetnek az élelmiszer-eredetű megbetegedésekre, amelyek akár a születendő gyermek egészségét is veszélyeztethetik.
A most elkészült 28 oldalas informatív tájékoztatóban a Nébih összegyűjtötte a kismamákat érintő, élelmiszerekhez kötődő veszélyforrásokat, és bemutatja azokat a lépéseket, amelyek betartásával az élelmiszerek okozta – akár rendkívül súlyos következményekkel járó – megbetegedések megelőzhetők – áll a közleményben.
Kapcsolódó cikkeink
Gombaölő permetezőszer kapott engedélyt Magyarországon drónnal történő kijuttatásra
Már egy gombaölő szer is kijuttatható Magyarországon pilóta nélküli légi…
Tovább olvasom >Bukarestben tiltakoztak a romániai juh- és kecsketenyésztők a kiskérődzők pestise miatt elrendelt korlátozások ellen
A bukaresti kormány székháza előtt tiltakoztak hétfőn a romániai juh-…
Tovább olvasom >Nébih: hatósági intézkedéseket vezettek be Magyarországon is a szlovákiai ragadós száj- és körömfájás betegség miatt
Az országos főállatorvos hatósági intézkedéseket vezetett be, miután ragadós száj-…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Vandemoortele vásárolja meg a Bunge európai margarin üzletágát
A belga Vandemoortele élelmiszeripari vállalat megvásárolja az amerikai Bunge európai…
Tovább olvasom >Közös versenyen keresi Németországban a ProVeg és a Lidl a legjobb sajtalternatívákat
A Lidl Németország és a ProVeg Incubator együtt igyekeznek az…
Tovább olvasom >Hatékony öregedésgátlónak ígérkezik a rizsbor előállításának mellékterméke
Fülöp-szigeteki kutatók felfedezték, hogy a hagyományos rizsbor, a tapuy fermentálása…
Tovább olvasom >