A NAV várja a műszaki kérdéseket

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 03. 08. 11:02

A NAV a [email protected] e-mail címen várja a kérdéseket a technikai részletekről, illetve az [email protected] a gyártói tesztekről. Az IVSZ pedig azt tervezi, gyakorlati útmutatót készít a váltáshoz, valamint menetrendet állít fel a szakma és a NAV közötti egyeztetésekről. A legközelebbi ülésen a júniusi cseredátumban érintett pénztárgépgyártókkal, később pedig a nagyobb, pc-alapú számítógépgyártókkal és rendszerintegrátorokkal konzultálnak.

Fontos információ az érintettek számára, hogy az NGM rendelet gyakorlati végrehajtásához a NAV honlapján folyamatos tájékoztatást ígér a gyakori kérdések-válaszok megjelentetésével. Amennyiben valakinek még van kérdése a rendeletről és a gyakorlati tudnivalókról, úgy azt a [email protected] email címen várják a hivatalban.

Az adóhatóság a további, kifejezetten a technikai részletekről és a gyártói tesztekről az [email protected] e-mail címen várja a kérdéseket.

Az IVSZ Pénztárgép Munkacsoportja pedig második, kibővített ülésén jelentette be, azt tervezik, hogy ezentúl a szakmai konzultációkat előre egyeztetett menetrend és témák szerint folytatják tovább. Így a következő lépésben a júniusi cseredátumban érintett pénztárgépgyártókkal, majd a nagyobb, pc-alapú számítógépgyártókkal és rendszerintegrátorokkal ülnek egy asztalhoz. Terítékre kerülő kérdés még a továbbiakban például a szervizelés és jótállás kérdésköre is.

A munkacsoport további feladatának tekinti egy gyakorlati útmutató összeállítását, amely az új rendeletben érintett összes szereplőnek segítséget jelent majd. A folyamatos konzultációban aktívan résztvevő vállalatok első kézből értesülhetnek a fejleményekről, így a munkacsoport további tagok jelentkezésére számít. (onlinekassza.hu)

Kapcsolódó cikkeink