A narancslevek cukortartalom-csökkentésével kísérletezik egy startup
A Better Juice az első olyan élelmiszertechnológiai startup, amelyik megpróbálja redukálni bármilyen cukortípus arányát a narancslevekben.
Az izraeli cég egy félipari pilot üzemet épít, amely bármely leendő partnercég számára bemutathatóvá teszi a cukorcsökkentés folyamatát.
A Better Juice egy olyan enzimatikus technológiát dolgozott ki, amely kizárólag természetes összetevőkt használ, hogy a fruktózt, a glükózt és a szukrózt prebiotikus rostokká és más, nem emészthető molekulákká bontsa.
Az folyamat képes akár 80 százalékkal csökkenteni a narancslé cukortartalmát, és óránként 50 litert tud feldolgozni.
Food Ingredients First
Kapcsolódó cikkeink
Az Európai Parlament új szabályokat fogadott el egyes élelmiszereknél a fogyasztók tájékoztatására
Az Európai Parlament (EP) elfogadta a „reggeli irányelvek” módosítását –…
Tovább olvasom >Szakszövetség: tovább csökkent az üdítőitalok cukor- és kalóriatartalma Magyarországon
A gyártók önkéntes vállalásai nyomán Magyarországon 2022-ben tovább csökkent a…
Tovább olvasom >Startupokkal együttműködve képzeli el ambiciózus növekedési terveinek megvalósítását a Mondelēz
Az Oreo gyártójának kockázati tőkével foglalkozó részlege, a SnackFutures azt…
Tovább olvasom >További cikkeink
„Kukába az élelmiszerpazarlással” – plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja
A Fenntarthatósági Témahét alkalmából „Kukába az élelmiszerpazarlással” címmel indít plakáttervező…
Tovább olvasom >Népszerű újításra készül a Primark
2024. május 28-án Magyarországon is megnyitja első üzletét a Primark,…
Tovább olvasom >Nem biztos, hogy a papírcsomagolás a legjobb
A csomagolások környezeti hatásai egyre nagyobb figyelmet kapnak a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >