A narancslevek cukortartalom-csökkentésével kísérletezik egy startup

Szerző: Gyarmati Orsolya Dátum: 2020. 07. 10. 08:50

A Better Juice az első olyan élelmiszertechnológiai startup, amelyik megpróbálja redukálni bármilyen cukortípus arányát a narancslevekben.

Narancslé: igen , cukor: nem!

Az izraeli cég egy félipari pilot üzemet épít, amely bármely leendő partnercég számára bemutathatóvá teszi a cukorcsökkentés folyamatát.

A Better Juice egy olyan enzimatikus technológiát dolgozott ki, amely kizárólag természetes összetevőkt használ, hogy a fruktózt, a glükózt és a szukrózt prebiotikus rostokká és más, nem emészthető molekulákká bontsa.

Az folyamat képes akár 80 százalékkal csökkenteni a narancslé cukortartalmát, és óránként 50 litert tud feldolgozni.

Food Ingredients First

Kapcsolódó cikkeink