A narancsbor lehet a nyár új trendje

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 07. 01. 09:13

A TikTok-on megjelenő postok számának robbanásszerű növekedése azt mutatja, hogy egyre nagyobb a kereslet a narancsbor iránt, sőt, egyesek egyenesen az idei „nyár italának” tartják.

Úgy tűnik, hogy az Y- és Z-generáció új italért kezdett rajongani a közösségi médiában. Az Ocado online kiskereskedő értékesítési adatai szerint a narancsbor forgalma az Egyesült Királyságban idén eddig 99%-kal nőtt, és a termékre vonatkozó keresések száma is 80%-kal emelkedett.

A tendencia egyöntető az egész interneten, a narancsbor új „trenddé” vált a közösségi médiában, különösen a TikTok-on: a fiatalabb fogyasztók most fedezik fel a bort és a benne mint a nyári hónapok frissítő borában rejlő lehetőségeket.

Az itallal kapcsolatban azonban támadt némi zűrzavar is, ugyanis egyes felhasználók nem biztosak abban, hogy narancsbor valóban narancsból készül-e, vagy csak a színe narancssárga.

A narancsbor a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet (OIV) szerint „macerációval előállított fehérbor”, és a maceráció minimális időtartama egy hónap. A bor borostyán- illetve narancssárga színét a szőlő héjával való érintkezés okozza.

A szőlőszemek héjával érintkező borok egyik fajtájának olasz megnevezése a „ramato” – amelyet Friuliban Pinot Grigio szőlőből készítenek –, ami nagyjából „vörösesbarna”.

Christian Streatfield, az Ocado borbeszerzője a MailOnline-nak nyilatkozva a trendről elmondta:

– A narancsbor egyre népszerűbb a vásárlóink körében.

– A tipikus fehérbor-előállítással ellentétben a szőlőhéj az erjedés során érintkezésben marad a lével, ami összetett ízeket és textúrákat, valamint mélyebb színt eredményez. Az így kapott bor ízletes és sokoldalú, a vörös- és fehérborok rajongóinak egyaránt kiváló választás lehet.

The Drinks Business

Kapcsolódó cikkeink