A narancsbor lehet a nyár új trendje
A TikTok-on megjelenő postok számának robbanásszerű növekedése azt mutatja, hogy egyre nagyobb a kereslet a narancsbor iránt, sőt, egyesek egyenesen az idei „nyár italának” tartják.
Úgy tűnik, hogy az Y- és Z-generáció új italért kezdett rajongani a közösségi médiában. Az Ocado online kiskereskedő értékesítési adatai szerint a narancsbor forgalma az Egyesült Királyságban idén eddig 99%-kal nőtt, és a termékre vonatkozó keresések száma is 80%-kal emelkedett.
A tendencia egyöntető az egész interneten, a narancsbor új „trenddé” vált a közösségi médiában, különösen a TikTok-on: a fiatalabb fogyasztók most fedezik fel a bort és a benne mint a nyári hónapok frissítő borában rejlő lehetőségeket.
Az itallal kapcsolatban azonban támadt némi zűrzavar is, ugyanis egyes felhasználók nem biztosak abban, hogy narancsbor valóban narancsból készül-e, vagy csak a színe narancssárga.
A narancsbor a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet (OIV) szerint „macerációval előállított fehérbor”, és a maceráció minimális időtartama egy hónap. A bor borostyán- illetve narancssárga színét a szőlő héjával való érintkezés okozza.
A szőlőszemek héjával érintkező borok egyik fajtájának olasz megnevezése a „ramato” – amelyet Friuliban Pinot Grigio szőlőből készítenek –, ami nagyjából „vörösesbarna”.
Christian Streatfield, az Ocado borbeszerzője a MailOnline-nak nyilatkozva a trendről elmondta:
– A narancsbor egyre népszerűbb a vásárlóink körében.
– A tipikus fehérbor-előállítással ellentétben a szőlőhéj az erjedés során érintkezésben marad a lével, ami összetett ízeket és textúrákat, valamint mélyebb színt eredményez. Az így kapott bor ízletes és sokoldalú, a vörös- és fehérborok rajongóinak egyaránt kiváló választás lehet.
The Drinks Business
Kapcsolódó cikkeink
A vásárlók bevonásával keres új üzlethelyszíneket a brit ALDI
Az ALDI az Egyesült Királyságban élő vásárlókat kéri, hogy segítsenek…
Tovább olvasom >Paradicsommal segít a brit Aldi a rákbeteg fiatalokon
Az Aldi jótékonysági kampányt indít a Teenage Cancer Trust szervezettel…
Tovább olvasom >A friss zöldség-gyümölcshöz való hozzáférés megkönnyítéséért kampányol az Innocent Drinks
A neves gyümölcslé-márka, az Innocent Drinks jótékonysági partnereivel és az…
Tovább olvasom >További cikkeink
A lakosság harmada keresi még, hogyan tudna egészségesebben étkezni, és csak minden negyedik magyar táplálkozik tudatosan
Az étkezés nemcsak testünk megfelelő működésének alapja, hanem kritikus szerepe…
Tovább olvasom >Lezajlott az első Fenntartható Csomagolás Fórum
2025. június 4-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre az…
Tovább olvasom >III. Employer Branding Konferencia: A jövő már jelen?
2025. június 3-án a Pasaréti Közösségi Ház adott otthont a…
Tovább olvasom >