A NAK támogatja a magyar tejet

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 07. 10. 11:35

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) egyetért a tejtermelőknek azon céljával, hogy a tejpiacon tiszta piaci viszonyokat kell teremteni. Nem elfogadható, hogy a magyar áru helyett import termék kerüljön az áruházláncok polcaira.

tej_uj

A magyar tej nemzetközi szinten versenyképes, hiszen az Európai Unióban az egyik legalacsonyabb átvételi áron tudja a kiváló minőséget biztosítani. A magyar termelők tudomásul veszik a piaci versenyt, de a kétes minőségű, sok esetben élelmiszertechnológiailag manipulált, külföldi dömpingáruval nem tudnak és nem is kívánnak versenyezni.

A Kamara elvárja, hogy az országba érkező élelmiszer, így a tej minőségét és nyomon követhetőségét az importőrök és a kereskedelmi láncok ellenőrizzék. Ha felmerül a gyanú, hogy az áru a rejtett vagy feketegazdaságból származik, akkor ne kerüljön forgalomba. Az ilyen termékeket ki kell szűrni.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, meghatározott elvek és érdekek mentén, továbbra is helyszíne a termelők, a feldolgozók, a kereskedők és a hatóságok közötti egyeztetésnek, annak érdekében, hogy a tejpiacon időszakosan tapasztalható piaci zavarok mérséklődjenek, hosszú távon megszűnjenek.

Az a cél, hogy a termékpályának ne csak néhány szereplője, hanem valamennyi, résztvevője, nyertese legyen.

Kapcsolódó cikkeink