A Nagy Levin utódai – A nap abszurdja

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 01. 10:17

Tele az internet meghökkentő, már-már az abszurd kategóriájába tartozó “szakmai” hírekkel. De amiket nyárra kiválasztottunk olvasóinknak, azok közül garantáltan egy sem kacsa!

A Nagy Levin utodai - A nap abszurdja

„A rablógyilkosok csak nyárson és roston sült húsokat készítettek jól, azt is csak egészen angolosan, az orgazdák és besurranó tolvajok specialitása volt a hal. A nagy Levin pontosan tudta, hogy melyik bűnözőnek mihez van talentuma. Igazi tyúklevest és főtt marhahúsokat a zsarolók készítettek, viszont az édes tésztát, habos dolgokat a leánykereskedők és zsebtolvajok tanulták el hamar.” – írta Rejtő Jenő a Három testőr Afrikában című könyvében. És több mint hetven évvel később valami az ő elképzeléséhez kísértetiesen hasonló történik Olaszországban.

Padovában a bebörtönzött, illegális bevándorlók munkára fogásának és képzésének új módját eszelték ki. A “Two Palaces of Padova” felajánlotta, hogy tizenhat illegális emigráns számára szakácstanfolyamot indít, amelynek végeztével legálisan séfek lehetnek. A kurzusra több mint százan jelentkeztek…
(Képünk A Nagy Levin étteremben készült)

Kapcsolódó cikkeink