A munkáltatók többsége sem elbocsátást, sem felvételt nem tervez

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 09. 08. 12:24

A hazai munkáltatók 70 %-a nem tervez munkaerő-felvételt, de elbocsátást sem 2010 utolsó negyedévében, ugyanakkor a harmadik negyedévhez képest nőtt az elbocsátást tervezők aránya – derül ki a Manpower felméréséből.

Szekeres Katalin, a Manpower Magyarország marketing és toborzási vezetője a felmérést bemutató keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a megkérdezett szervezetek 13 százaléka szerint várhatóan nő az alkalmazottak száma az utolsó negyedévben, míg a harmadik negyedévben csak a munkáltatók 7 százaléka, 2009 negyedik negyedévében pedig 10 százaléka számolt létszámbővítéssel.
A munkáltatóknak ugyancsak 13 százaléka tervez létszámcsökkentést, a harmadik negyedévben csak 4 százalék volt ez az arány, ugyanakkor az előző év utolsó három hónapjában még 14 százalék.
A Manpower munkaerő piaci mutatója – amelyet a létszámbővítést és -csökkentést tervező munkaadók arányának különbségéből számolnak – így a negyedik negyedévre nullán áll, szemben a harmadik negyedéves +3 százalékkal, és az előző év azonos időszaki -4 százalékkal.
A reprezentatív felmérést több mint 750 munkáltató megkérdezésével készítették el.

Kapcsolódó cikkeink