A moszkvai szállodák verik Abu Dhabit

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 18. 00:00

Továbbra is Moszkvában a legdrágábbak a szállodai szobák – állapította meg elemzésében az üzleti utazások szervezésével foglalkozó brit Hogg Robinson csoport (HRG). Moszkva immáron ötödik alkalommal végzett a lista élén.

A beszámoló szerint tavaly Moszkvában egy szállodai éjszaka átlagára 317 euró volt, ami ugyan 13 euróval kevesebb, mint 2008-ban, de még mindig jelentősen magasabb, mint Abu Dhabi szállodáiban, amelyek 256 eurós átlagárral a második helyet foglalják el. Őket követi New York (233 euró), majd Bahrain fővárosa, Manama (217 euró).
A legdrágább városok Top 10-es listáján egyetlen német város sem szerepel, még a 18. helyezett Frankfurtban is csak 196 euró az átlagár, ami 4 százalékos visszaesést mutat 2008-hoz képest.
A szobaárak legerőteljesebben, 23 százalékkal New Yorkban csökkentek, majd Dubaj és Dublin következik 21-21 százalékos eséssel. Zürichben és Hongkongban egyaránt 18 százalékkal kellett kevesebbet fizetni az üzleti utazóknak egy éjszakáért.
Moszkván kívül kelet-európai nagyváros még az első 20-ban sem található a listán. Mindamellett az elemzés kitér a térségre is, megállapítván: Kelet-Európában átlagosan 18,5 százalékkal csökkent a szállodai szobák ára tavaly az előző évhez képest, míg a korábbi esztendőkben emelkedő volt az irányzat. A csökkenés nemcsak a lanyha kereslettel magyarázható, hanem azzal is, hogy a térségben sok új szálloda létesült, így a kínálat jócskán meghaladja a keresletet – írja a hirszerzo.hu.

Kapcsolódó cikkeink