A Morrisons lánccal nyit fizikai üzletet a Deliveroo London belvárosában

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 10. 04. 16:23

A New Oxford Streeten nyílik meg a Deliveroo Plc. első fizikai üzlete a Morrisons lánccal együttműködésben. A vásárlók rendelhetnek az üzletben elhelyezett digitális kioszkon keresztül, előzetesen pedig a Deliveroo applikációban bolti átvétellel vagy éppen házhozszállítással.

A pandémia okán és az online vásárlás előretörésével a hagyományos kereskedelmi egységek forgalma csökkenni kezdett és közülük sokan bezárni kényszerültek. A visszaesés ellenére e-kereskedelemre összpontosító cégek léptek a piacra, így a Deliveroo legnagyobb részvényese, az Amazon, amely több kassza nélküli kényelmi üzletet üzemeltet Londonban.

A New Oxford Streeten nyíló üzlet 2021 szeptemberében indult és a ma már az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Olaszországban, Hong Kongban és az Egyesült Arab Emirátusokban 16 helyszínen elérhető expressz házhozszállítási szolgáltatás, a Deliveroo Hop legújabb fizikai egysége.

Mivel a vásárlók körében az online vásárlás háttérbe szorulni látszik, a Deliveroo új bevételi források után nézett, így – ahogy azt a cég legutóbbi pénzügyi jelentése is mutatja – vesztesége új, júniusban indult hirdetési platformjának köszönhetően a vártnál kisebb mértékű.

 

Bloomberg

Kapcsolódó cikkeink