A Mondelēz szerint az infláció kevésbé befolyásolja a nassolást, mint az étkezést
A nassolás napi szükséglet – állítja a Mondelez International, hiszen világszerte 71% naponta legalább kétszer nassol. A fogyasztók ráadásul tavaly több snacket fogyasztottak reggelire, ebédre és vacsorára mint 2020-ban.
A Mondelez International a Harriss Poll-lal közösen készített „State of Snacking” című éves jelentése szerint a fogyasztók háromnegyede jelezte, hogy az ételek elkészítéséhez szükséges élelmiszerekért fizetett magasabb árak jobban megviselik a pénztárcájukat, mint a snackek drágulása.
A jelentés megállapította, hogy a globális fogyasztók 89%-a aggódik az infláció miatt, és az ellátási lánc kihívásai sok fogyasztót érintettek. Világszerte az fogyastzók több mint fele (51%) – az Egyesült Államokban 57% – tapasztalt hiányt vagy késedelmet a snack-beszerzésben az elmúlt egy évben és tízből hatan aggódnak amiatt, hogy kedvenc rágcsálnivalójuk elérhető-e a boltok polcain.
A felmérés szerint továbbá a fogyasztók jobban bíznak a nagy fogyasztói márkákban és abban, hogy azokkal könnyebben át tudják vészelni ezt az időszakot, 76%-uk szerint „a nagyobb márkák jobban felkészültek arra, hogy a kihívásokkal teli időkben is jól teljesítsenek”.
Kapcsolódó cikkeink
Olajban vagy olaj nélkül?
Tízből 8 magyar fogyaszt boltban kapható gyorsfagyasztott, panírozott húsokat. Többségük (78%)…
Tovább olvasom >Az online vásárlók többségének elege van a kiszámíthatatlanul érkező csomagokból
A DODO megbízásából készített friss Ipsos-kutatás alapján minden második megrendelővel…
Tovább olvasom >Nyitottak a német vásárlók a biometrikus azonosítással történő fizetésre
Egy friss Mastercard-felmérés szerint a német fogyasztók 43%-a nyitott arra,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az ipari termelés 4,2 százalékkal mérséklődött novemberben
2024 novemberében az ipari termelés volumene 4,2, munkanaphatástól megtisztítva 2,9…
Tovább olvasom >Globális trendek – élelmiszeripari insightok
Az élelmiszeripar globális trendjeinek és innovációinak vezető platformjaként működő SIAL…
Tovább olvasom >Minden negyedik magyar javítaná emésztési jóllétét, de nem tudja, hogyan
Az új év kezdete sokak számára az egészségükre való tudatosabb…
Tovább olvasom >