A minőségi, magyar méz a IX. Bakony Expó főszereplője
A vidék értékeit reflektorfénybe helyezik, hazánk kulturális és gasztronómiai hagyományait őrzik, miközben folyamatos fejlesztéssel és megújuló technológiával előállított élelmiszereket kínálnak azok a termelők, akik bemutatkoznak egy-egy kiállításon – fogalmazott megnyitóbeszédében az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára Veszprémben, a IX. Bakony Expón.

(Fotó: Pixabay)
Feldman Zsolt hangsúlyozta: a bakonyi térség gasztronómiai, kistermelői, kézműves élelmiszer-előállítóinak kínálatát felvonultató kiállításon és vásáron van módunk beszélgetni a termelőkkel, hiteles válaszokat kapunk egyes termékek előállításáról, közvetlen kapcsolatok születhetnek, segítve ezzel a hazai termelőket és nem utolsó sorban hazavihetjük a jó minőségű portékákat. Fontos, hogy ezt a kapcsolatot megbecsüljük, mert az elmúlt időszakban sújtott bennünket aszály, energiaválság, áremelkedés, amely terheket az itt kiállítók is viselik. Az a gazdagság, amely ezt a vidéket jellemzi, olyan érték, amelyre büszkék lehetnek, amely segít Veszprém megyének és ennek a közösségnek erősebbé válni. A vásáron helyi őstermelők kínálják termékeiket, a helyszínül szolgáló Veszprém Arénában a látogatók tájegységre jellemző gasztronómiai és népi kulturális hagyományokat ismerhetnek meg – fogalmazott az államtitkár.
Az idei Expo témája a méz, amely fontos és központi szerepet kapott a vásáron
Ezt a bemutatkozási lehetőséget Feldman Zsolt különösen jó választásként említette, mint fogalmazott, a magyar méz – nemzetközi összevetésben is – minőségi, nagy szaktudást igénylő, a magyar méhészek professzionális tudására épülő termék. Az elmúlt időszakban a magyar mézfogyasztás növekedéséért tett erőfeszítéseink a magyar méhészek védelmét is jelenti. Érdemes mindenhol a helyi, minőségi élelmiszert, köztük a mézet keresnünk – hangsúlyozta.
AM
Kapcsolódó cikkeink
Gourmet kaland útközben is: megújult az OMV VIVA nyári gasztrokínálata
A nyár nemcsak a szabadságról és a napsütésről szól, hanem…
Tovább olvasom >Indul a nyári szezonális ellenőrzés
Július 15-én, kedden elindul a nyári szezonális ellenőrzés, amelyet az…
Tovább olvasom >Így áll össze a vidék gasztronómiai térképe – itt a Dining Guide TOP30 vidéki étteremlistája
A Dining Guide 2005 óta minden évben elkészíti Magyarország legrangosabb…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: az egy évvel korábbihoz képest 2,6, az előző hónaphoz mérten 1,3 százalékkal mérséklődött az ipari termelés májusban
2025 májusában az ipari termelés volumene 2,6 százalékkal elmaradt az…
Tovább olvasom >Egyre profibban vásárolunk
Rendhagyó helyszínen, a SPAR Regnum Húsüzem és Oktatóközpontban tartotta meg…
Tovább olvasom >Bővült az AutoWallis gépjármű-értékesítése az első félévben
Elsősorban akvizíciók hajtották az AutoWallis Csoport gépjármű-értékesítésének 3,4 százalékos növekedését…
Tovább olvasom >