A minőségi kávézás élménye
A gasztronómiában már egy ideje kibontakozóban van Magyarországon is a „slow food” mozgalom, aminek keretében egyre inkább a minőségi alapanyagok kerülnek az előtérbe, míg magának az étkezésnek, így vele együtt a kávézásnak is egyre több és minőségibb időt szentelnek az emberek.
Ennek eredményeképpen egyre többen térnek vissza a szemes kávéhoz, amelyet otthon őrölnek meg, majd utána gondosan elkészítenek: nincs is annál jobb, mint élvezni a frissen őrölt kávé illatát, és még jobb, ha ezt otthon tehetjük meg. A Douwe Egberts Omnia Barista editions 100% arabica kávéi tökéletes választás, ha nemcsak a kedvenc kávézójában, de otthon is szeretné élvezni a minőségi kávézás élményét.
A különösen gazdag, de ugyanakkor kiegyensúlyozott és lágy aromák érdekében a kávészemeket lassan pörköltük: hosszabb ideig és alacsonyabb hőmérsékleten, mint a hagyományos eljárás idején.
A klasszikus Omnia ízvilággal ellentétben egy teljesen új ízvilágot képvisel a Barista editions termékcsalád a Douwe Egberts Omnia portfóliójában a kíméletes, lassú pörkölésnek és a 100% arabica kávészemeknek köszönhetően. A bársonyos Cremoso vagy a lendületes Espresso Mezzo mellett a területszelektált Brasil variánst is érdemes lesz kipróbálni.
Az Omnia Barista editions szemes kávéi UTZ tanúsítvánnyal is el vannak látva, ami szintén a kiemelkedő minőséget támasztja alá. Az „UTZ Certified” egy fenntarthatósági program, amelynek keretében a gazdák jobb termelési és mezőgazdasági gyakorlatokat sajátíthatnak el, a gazdák jobb terméshez, ezzel magasabb jövedelemhez juthatnak, méltányos megélhetést biztosítva maguknak és családjuknak. (x)
Kapcsolódó cikkeink
Start-uppal együttműködve kínál fenntarthatóbb kávét a német Kaufland
A Cotierra nevű startuppal együttműködésben törekszik a Kaufland arra, hogy…
Tovább olvasom >A kakaó, a kávé és a tea árai drágítják a globális élelmiszerimport-számlát a gazdagabb országok számára
A globális élelmiszerimport-számla az előző évhez képest várhatóan 2,2%-kal, több…
Tovább olvasom >Karácsonyi hangulat dobozba zárva
Idén novemberben megérkezik a limitált kiadású Mizo diós bejgli ízű…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >