A minőségi kávézás élménye
A gasztronómiában már egy ideje kibontakozóban van Magyarországon is a „slow food” mozgalom, aminek keretében egyre inkább a minőségi alapanyagok kerülnek az előtérbe, míg magának az étkezésnek, így vele együtt a kávézásnak is egyre több és minőségibb időt szentelnek az emberek.
Ennek eredményeképpen egyre többen térnek vissza a szemes kávéhoz, amelyet otthon őrölnek meg, majd utána gondosan elkészítenek: nincs is annál jobb, mint élvezni a frissen őrölt kávé illatát, és még jobb, ha ezt otthon tehetjük meg. A Douwe Egberts Omnia Barista editions 100% arabica kávéi tökéletes választás, ha nemcsak a kedvenc kávézójában, de otthon is szeretné élvezni a minőségi kávézás élményét.
A különösen gazdag, de ugyanakkor kiegyensúlyozott és lágy aromák érdekében a kávészemeket lassan pörköltük: hosszabb ideig és alacsonyabb hőmérsékleten, mint a hagyományos eljárás idején.
A klasszikus Omnia ízvilággal ellentétben egy teljesen új ízvilágot képvisel a Barista editions termékcsalád a Douwe Egberts Omnia portfóliójában a kíméletes, lassú pörkölésnek és a 100% arabica kávészemeknek köszönhetően. A bársonyos Cremoso vagy a lendületes Espresso Mezzo mellett a területszelektált Brasil variánst is érdemes lesz kipróbálni.
Az Omnia Barista editions szemes kávéi UTZ tanúsítvánnyal is el vannak látva, ami szintén a kiemelkedő minőséget támasztja alá. Az „UTZ Certified” egy fenntarthatósági program, amelynek keretében a gazdák jobb termelési és mezőgazdasági gyakorlatokat sajátíthatnak el, a gazdák jobb terméshez, ezzel magasabb jövedelemhez juthatnak, méltányos megélhetést biztosítva maguknak és családjuknak. (x)
Kapcsolódó cikkeink
Olaszországban drágább lett a kávé
Drágult az olaszok által kedvelt csésze eszpresszó kávé, miután a…
Tovább olvasom >Soha nem látott magasságban a kávé ára
2024 decemberének elején a nemzetközi piacon rekordszintre emelkedett a kávé…
Tovább olvasom >Dinamikus növekedés és kihívások a globális kávépiacon
A globális kávépiac jelentős bővülés előtt áll, mivel a kereslet…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az ipari termelés 4,2 százalékkal mérséklődött novemberben
2024 novemberében az ipari termelés volumene 4,2, munkanaphatástól megtisztítva 2,9…
Tovább olvasom >Globális trendek – élelmiszeripari insightok
Az élelmiszeripar globális trendjeinek és innovációinak vezető platformjaként működő SIAL…
Tovább olvasom >Minden negyedik magyar javítaná emésztési jóllétét, de nem tudja, hogyan
Az új év kezdete sokak számára az egészségükre való tudatosabb…
Tovább olvasom >